Rotterdam hotspot: Boutique hotel Âme

Zin om er even tussenuit te gaan? Kom tot rust in Boutique hotel Âme, een hotel met een ziel.

Een hotel met een ziel

Verscholen om de hoek van het Eendrachtsplein in Rotterdam vind je boutique hotel Âme, gevestigd in een prachtig historisch gebouw met een neo-klassieke gevel, immense hoge plafonds en ornamenten in art-nouveau stijl.

"Âme' betekent 'ziel' in het Frans, en we werden verliefd op de ziel van dit prachtige 150 jaar oude gebouw," vertellen Angel en Manfung, mede-oprichters van het hotel. "We wilden een plek creëren waar oud en nieuw elkaar gracieus ontmoeten; de oorspronkelijke geest van het gebouw behouden, maar er een modern leven in brengen."

Beide oprichters speelden een essentiële rol bij de creatie van het hotel en waren betrokken bij elke stap: van concept tot branding en van het zorgvuldig kiezen van de kleinste interieurdetails tot het samenstellen van de winkelcollectie.

hotel rotterdam hotspot Âme
© Âme
hotel rotterdam hotspot Âme
© Âme

Japanse en Scandinavische esthetiek

Na vier jaar van zorgvuldige planning en renovaties biedt het hotel reizigers en Rotterdammers een plek vol rust en inspiratie. Het interieur is een combinatie van Japanse en Scandinavische esthetiek. De 14 kamers, elk van verschillende grootte, creëren een sereen gevoel en bieden een warm en gastvrij verblijf met een zacht en aards kleurenpalet, comfortabele bedden van Coco-Mat en gordijnen van ByMölle. Het kalme en rustige interieur wordt geaccentueerd door natuurlijke materialen, op maat gemaakte meubels en prachtig daglicht. Daarnaast vind je er ook meubels en accessoires van TAKT, Frama, Ferm Living, 101 CPH, DCW editions en Object Valerié by Muller van Severen.

"Hotel Âme is een heel persoonlijk project," vertelt Manfung. "Tijdens onze reizen zoeken we altijd naar plekken waar we ons mee kunnen identificeren, hetzij door een bepaalde esthetiek, toewijding aan vakmanschap, of een inspirerende vibe. We streefden ernaar zo'n ruimte te creëren in onze thuisstad, Rotterdam."

hotel Âme rotterdam hotspot
© Âme

Hotel, café en concept store

Hotel Âme is de plek om inspiratie op te doen en te genieten van een serene sfeer. Naast 14 elegante kamers herbergt het hotel een stijlvol café en een concept store met een gecureerde collectie boeken, objets d'art, voornamelijk Japanse lifestyle producten, en handgemaakt keramiek van Angel. Het café biedt ontbijt à la carte, koffie van een plaatselijke brander en heerlijk gebak, allemaal geserveerd op handgemaakt keramisch servies. De plek om te genieten van een prachtig interieur en een gastvrije sfeer.

"We hoopten een plek te ontwerpen waar mensen graag naar terugkeren en geïnspireerd raken. Het hotel weerspiegelt onze persoonlijkheden, waarden en manier van leven."

hotel Âme hotspot rotterdam
© Âme

Zin in om er even tussenuit te gaan?

Zin gekregen om er even heerlijk tussen uit te gaan? Je boekt je verblijf hier.
Daarnaast kun je uiteraard ook gewoon langs om te genieten van een ontbijt, koffie en iets lekkers of om jezelf te verwennen met iets moois uit de winkel. Het café en de winkel is dagelijks geopend van 9 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags.

hotel Âme hotspot rotterdam
© Âme