De grootste tuintrends van 2021 volgens Pinterest

Heerlijk toch: een projectje in de tuin of op het balkon op een lekker zonnige dag?

De tuintrends van 2021

Pinterest heeft de grootste tuintrends van dit jaar verzameld op basis van zoekopdrachten van gebruikers.

Wij kozen vijf populaire trends uit. Wie weet laat jij je inspireren tot je eigen tuinproject!

1. Recyclen in de tuin

Pallets zijn voor allerlei creatieve projecten te gebruiken, dus waarom niet in de tuin? Geef je tuin een boost door bloemen, kruiden of andere planten aan een oude pallet te hangen.

Je kunt de pallet op elke mogelijke manier inrichten. Hang de planten bijvoorbeeld aan de zijkant, of maak plankjes waar je ze op zet.

2. Balkontuin

Niet iedereen heeft een grote tuin. Dat is ook te zien aan de zoekopdrachten op Pinterest: veel mensen zoeken naar inspiratie om een kleine tuin of een balkon in te richten. Maar een bescheiden buitenruimte kan net zo goed gezellig zijn!

Als je planten en bloemen van verschillende kleur en grootte kiest, heb je al snel een kleine oase.

3. De duurzame tuin

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit, en veel mensen denken daarover na bij het inrichten van hun tuin. Hier kun je dan ook echt iets doen voor het milieu.

Maak je tuin bijvoorbeeld duurzamer door grote bomen of wilde soorten te planten of regenwater op te vangen. En als je zelf groente en fruit kweekt, hoef je geen plastic verpakkingen meer mee te nemen uit de supermarkt.

Lees ook:

4. Een verticale tuin

Een verticale tuin is ideaal als je weinig ruimte hebt op het balkon of in de tuin. Maar hij kan ook een mooie afscherming vormen.

Je kunt een verticale tuin op meerdere manieren maken, maar een muur, schutting of ladder ligt het meest voor de hand.

5. Een tuin met meerdere niveaus

Als je je tuin opdeelt in meerdere niveaus, creëer je op een natuurlijke manier meer diepte en ruimtes in de tuin. De methode is ideaal voor kleinere tuinen, want je kunt levendigheid aanbrengen zonder dat er veel oppervlak nodig is.

Verdeel de tuin in meerdere niveaus met bijvoorbeeld een houten terras, een trap of een bloembed.