Fritz Hansen new store Shanghai design Asia
© Fritz Hansen

Fritz Hansen opent eerste retail winkel in Shanghai

De nieuwe winkelruimte combineert traditie met moderniteit en oost met west. De luxe-ervaring van de nieuwe winkelruimte vat de essentie van Fritz Hansen samen en is allesbehalve gewoon!

Rust en Welzijn

De allereerste standalone winkel in het hart van Shanghai zet de lange en illustere geschiedenis van Fritz Hansen voort en blaast de luxe detailhandel nieuw leven in. Fritz Hansen Shanghai, opent de deuren op 23 september en is een fysieke uitvoering van de ontwerpethos en het erfgoed van het merk. De historische ruimte bevindt zich in de ingang van het Bulgari Hotel, een oud iconisch gebouw waar vroeger de Kamer van Koophandel was gevestigd. De ruimte werd heringericht om de karakteristieke tijdloze esthetiek en de internationale mentaliteit van het merk te weerspiegelen.

“Fritz Hansen Shanghai is een zeer belangrijke stap voor ons in China. We hebben met opzet een locatie gekozen en een ontwerpconcept gecreëerd dat een gevoel van rust en welzijn uitstraalt. Ik ben ervan overtuigd dat dit de zuiverste waarden zijn van ons merk”, vertelt Dario Reicherl, CEO van Fritz Hansen Asia, over de opening.

Fritz Hansen new store Shanghai design Asia
© Fritz Hansen
© Fritz Hansen

Buitengewoon design

Met een oppervlakte van 200 m2 die hulde brengt aan het Fritz Hansen concept van buitengewoon design, vormt de winkel in Shanghai een bestemming op zich om je zintuigen te prikkelen. Inspelend op de groeiende waardering van de Aziatische markt voor design en kunst en op een toename van het consumentengedrag om de levenskwaliteit te verbeteren, staat de puristische ruimte voor een bestaan vol schoonheid en vreugde. Vanaf de golvende betonnen buitenkant onthult een slank glazen paneel een blik naar binnen, waar hoogwaardige materialen worden gebruikt, zoals een scheidingswand van houten latten die doet denken aan het traditionele Chinese familiediner en traditionele visgraatvloeren die het Scandinavische erfgoed van het merk ondersteunen.

Het interieur werd ontworpen door het interne Fritz Hansen Space Design team. Fritz Hansen Shang-hai zal enkele van de meest iconische stukken van het merk tentoonstellen zoals de Egg™ stoel van Arne Jacobsen en de wandgemonteerde PK26™ zitbank van Poul Kjærholm, een uni-cum in Groot-China, naast een bijzondere selectie van moderne meubelen, verlichting en accessoires voor de woning en daarbuiten.

Fritz Hansen new store Shanghai design Asia
© Fritz Hansen
Fritz Hansen new store Shanghai design Asia
© Fritz Hansen
Fritz Hansen new store Shanghai design Asia
© Fritz Hansen