GLUE Amsterdam Cor Unum
© Dana Savic

GLUE x Cor Unum

Op 15, 16 en 17 September vindt GLUE Amsterdam weer plaats. Verschillende designers openen hun deuren en staan met hun producten/objecten op diverse locaties in Amsterdam klaar om u te ontvangen. Het is hét perfecte uitje om prachtig design te combineren met een tripje Amsterdam

Le Quattro Stagioni di Tom

Friday next Studio is een Amsterdamse interieurstudio die gespecialiseerd is in hoogwaardig interieuradvies voor professionals en particulieren. Met een voorliefde voor tijdloos design ontwerpt de studio interieurs die een leven lang meegaan, altijd op zoek naar de juiste balans tussen duurzaamheid en esthetiek.
Cor Unum is uitgenodigd door Friday Next om met de serie Le Quattro Stagioni di Tom, de Soft Pot Metallic collectie van Kiki van Eijk, een greep uit de vaste collectie en hun meest tijdloze ontwerpen van onder meer Birgit Verwer, Alex de Witte en Bas van Beek bij Friday Next Gallery te staan. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Glue x Cor Unum
© Ralph van Erven
Glue x Cor Unum
© Ralph van Erven

Cor Unum

De geschiedenis en het verhaal van Cor Unum is lang en bewogen. Het gaat al meer dan 70 jaar terug. Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch waar met veel passie en vakmanschap prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers wordt vervaardigd. Cor Unum – letterlijk: één van hart – wordt gedragen door velen: door ambassadeurs en studenten, door ontwerpers en vrijwilligers, door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en professionals. Allen delen ze één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan eraan bijdragen de wereld iets mooier te maken.

Cor Unum x GLUE
© Dana Savic

Sociaal en duurzaam

Cor Unum heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening. In de historie van het bijna 65-jaar oude bedrijf is er vanuit de diversiteit aan medewerkers een bijzondere cohesie gegroeid van waaruit alle betrokkenen gezamenlijk optrekken om anno 2016 het verhaal van Cor Unum aan de buitenwereld te vertellen. Immers, het is het verhaal van verantwoord ondernemen door het veilig stellen van een ambachtelijk en schoon productieproces. Het is het verhaal van het borgen van betekenisvolle arbeid voor mensen die elders moeilijk werk vinden. Het is ook het verhaal van de overtuiging dat iedereen een talent heeft, de ontwerper, maar ook de gieter, dat iedereen een plek verdient, de stagiair die doof is, maar ook de veelbelovende student. Wat zij gezamenlijk als eindproduct neerzetten is uniek en de manier waarop Cor Unum dit doet is een voorbeeld voor het ondernemerschap van morgen: een wereld waarin commercieel ondernemen gecombineerd wordt met ideële doelstellingen. Duurzaam ondernemen in optima forma dus!

Cor Unum x GLUE
© Dana Savic

Tijdloos design

Naast de collectie van Cor Unum zal er ook nieuw werk en collecties van onder andere de Nederlandse ontwerpster Carole Baijings te zien zijn, zij staat bekend om haar uitzonderlijke kleurgebruik. Ook Sarah Trenite is van de partij, oprichter en ontwerper van Arp, zij zal de Pretty Ordinary Kitchen stoel presenteren. Als nieuwsgierige vakvrouw ging Sarah het nostalgische avontuur van borduren aan. Geïnspireerd door de natuur en koken ontwierp Sarah geweldige borduurmotieven met kruissteek op de zitting van een houten keukenstoel. Met deze stoel vindt ze oude tradities opnieuw uit en voegt ze unieke details toe aan het moderne interieur.

Dan Thomas Eyck, hij publiceert en distribueert karakteristieke en exclusieve eigentijdse designproducten. Hij selecteert zorgvuldig de materialen om mee te werken, de producenten en productietechnieken, evenals de vaardigheid en creativiteit van de ontwerpers. In de Gallery presenteert Thomas t.e. 227 "blumenspiel", ontworpen door RaR, bestaande uit vijf bloemen, uitgevoerd in tin. De inspiratie voor de serie komt van het oudste literaire genootschap van Europa, Jeux Floraux uit Frankrijk.

GLUE Amsterdam Cor Unum
© Dana Savic

Over GLUE amsterdam

Glue is een driedaagse designroute van en voor Amsterdamse ontwerpers, het grote publiek, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en iedereen die gek is op design. GLUE amsterdam connected by design verbindt alle locaties en zorgt voor een inhoudelijk en aantrekkelijk programma voor collega's en publiek. Onafhankelijkheid is essentieel, GLUE verbindt zich niet aan één partij, maar aan alle. Startende ontwerpers, kennisinstituten, gerenommeerde ontwerpers en grote bureaus. GLUE geeft profiel aan Amsterdams design en wil de sector beter verbinden en beter vindbaar maken.

Bekijk het hele programma op de site van GLUE

Glue Amsterdam
© GLUE