© Studio HENK

Studio HENK is B Corp

Naast het tienjarig bestaan, viert het Nederlandse designmerk ook zijn benoeming als B Corp. Weer een stap op weg naar een zero-waste meubelindustrie, de visie die Studio HENK heeft omarmd.

Samen naar een zero-waste meubelindustrie

Studio HENK heeft als missie de industriestandaarden te doorbreken - door mooie en circulaire designmeubels te maken die een leven lang meegaan - en zo een positieve impact te maken op mens en planeet. “Wij zijn een familiebedrijf en voelen ons verantwoordelijk deze standaarden te doorbreken om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties”, aldus Okke Albers, CEO en medeoprichter van Studio HENK.

Studio HENK kan de industrie niet zonder anderen veranderen en heeft daarom aansluiting gezocht bij de B Corp beweging. De B Corp beweging wil systeemverandering teweegbrengen. Als netwerk ondernemen ze gezamenlijk actie om kritieke uitdagingen in de huidige samenleving en het milieu aan te pakken.

'Patagonia, Auping, Tony’s Chocolonely, allemaal B Corp, we kijken ernaar uit elkaar te inspireren, kennis uit te wisselen en te versterken', aldus Corine de Bruijne, Head of Sustainability bij Studio HENK.

© Studio HENK

Een mooie erkenning

B staat voor “Benefits for all”. B Corp is een erkenning voor bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale - en milieuprestaties en transparantie. Bedrijven behalen hun B Corp-certificaat na een grondig beoordelingsproces dat vijf impactgebieden meet (bestuur, werknemers, klanten, milieu en gemeenschap). Bedrijven die meer dan 80 punten scoren (van de 200) kunnen officieel B Corp worden en moeten om de drie jaar opnieuw worden gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze zich blijven verbeteren.

Duurzaamheid zat al verweven in de manier waarop Studio HENK werkt: kwalitatieve materialen, vakmanschap, altijd in Europa geproduceerd en zo veel mogelijk in Nederland, made-to-order en dus geen overtollige voorraad en geen kortingen om overconsumptie te voorkomen. Daarnaast gebruikt Studio HENK enkel FSC- of PEFC gecertificeerd hout in zijn meubels en is het een Great Place To Work (2022). Ook heeft het bedrijf in samenwerking met Renewi een tafel ontworpen van afvalhout, en zijn het kantoor en de winkels CO2 neutraal.

Dit alles heeft geresulteerd in benoeming als B Corp en stimuleert Studio HENK zijn missie te vervolgen.

© Studio HENK
© Studio HENK

Met enthousiasme vervolgt Studio HENK zijn weg

Dit jaar zal het Climate Neutral Certificaat behaald worden voor de organisatie en wordt gestart met het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot van haar producten (650.000 productvarianten). Ook zijn de eerste ‘endless life services’, waarmee meubels nooit meer op de afvalstapel hoeven te belanden, gelanceerd. Dit servicepakket zal de komende jaren flink worden uitgebreid.

© Studio HENK
© Studio HENK