© Trudon

Trudon lanceert kaarsencollectie in samenwerking met thee icoon Meester Tseng

Niets zo fijn als een heerlijke geur in huis. Want geur bepaalt voor een groot deel de sfeer en roept een bepaalde emotie op.

Trudon en Meester Tseng

Wie de geurkaarsen van Trudon weleens heeft gebruikt weet dat de geuren en de intensiteit van de geur nooit teleurstellen. Iedere nieuwe collectie zorgt voor een unieke geurbeleving en ook de nieuwe collectie bevat weer pareltjes van geuren.

De relatie tussen Meester Tseng en Trudon is verweven met en wordt geleid door de stroming van het water. Van de niet te evenaren zuiverheid van water dat uit de hemel naar beneden valt, tot water dat doordringt tot in het kreupelhout, dat transformeert van waterdamp tot druppels, van druppels tot beekjes, en sijpelt tussen het mos naar een tapijt van herfstbladeren; het transparante water absorbeert de natuurlijke elementen waarmee het in aanraking komt en vermengt zich ermee, om zo de aarde tot leven te wekken. Het idee achter de Meester Tseng x Trudon-collectie kwam voort uit de verbeelding van dit water dat uit de hemel valt en zich verrijkt met de elementen van de aarde.

© Trudon

L'Esprit de l'Eau

L'Esprit de L'Eau (De Ziel van het Water) bestaat uit mystiek water met het parfum van wierook. De geur, gecreëerd door Benoist Lapouza, combineert het minerale aroma van helder water dat over bergrotsen stroomt, met houtachtige noten van ceder en cipres en kruidige noten van peper en jeneverbes. L'Esprit de L'Eau symboliseert een verheven perspectief en zuiverheid, zoals de naam in het Chinees suggereert of het Boek van de Song (Dynastie) verwijst naar de ascetische filosofie van die tijd, waarin inspiratie werd gezocht bij de natuur voor een spiritueel leven in afzondering en verhevenheid.

© Trudon

Sous un Ciel de Pétales

Sous un Ciel de Pétales, gecreëerd door Vincent Ricord, combineert jasmijn sambac en jasmijn grandiflorum, die beide afkomstig zijn uit de Himalaya, met frisse noten van bergamot. De geur zinspeelt daarmee op een bloemig schouwspel. Het parfum wordt ondersteund door basisnoten van guajakhout en lichte accenten van wierook, die verwijzen naar de band van deze kaars met de aarde. De oorsprong van de Chinese naam van Sous un Ciel de Pétales is nauw verbonden met het gedicht uit de Qing-dynastie, dat Meester Tseng in kalligrafische letters op de voorkant van Maison des Trois Thés heeft aangebracht: 桃花. Hiermee wordt verwezen naar de mythe van Shangri La, een hemelse vallei waar perzikbomen in volle bloei staan en beschermd zijn tegen de tand des tijds en de buitenwereld. Het bestaan van deze vallei kan niet worden onthuld als men hoopt er ooit terug te keren. Degenen die door de poort ervan wandelen, net als die van Maison des Trois Thés, zijn gewaarschuwd...

© Trudon

Terre à Terre

Terre à Terre, ontworpen door Mylène Alran, is een mosachtige, bijna turfachtige geur. Het vormt één geheel met de bodem: het is gehuld in houtachtige noten die doen denken aan de frisheid van vetiver, kasjmierhout en patchoeli, evenals toetsen van de bosbodem die worden opgeroepen door een samenspel van mos en paddenstoelen. Met diepe en onthullende noten van humus verwijzen Terre à Terre en de Chinese naam rechtstreeks naar een rijke en vruchtbare grond die alle levende wezens kan voeden.

© Trudon

Bewegingen, vormen en kleuren

Deze drie geparfumeerde kaarsen van Meester Tseng x Trudon zijn verkrijgbaar in het klassieke formaat (270 g):
Het jadegroen roept het beeld op van water dat, nadat het uit de lucht is gevallen, tussen de rotsen, weiden en bossen van L'Esprit de L'Eau stroomt; het roze verwijst naar de zachtheid van de roze perzikbloesems van Sous un Ciel de Pétales; het Venetiaans bruin doet ons denken aan een oude aardewerken theepot en dompelt ons onder in de humus van de bodem van Terre à Terre. De matte satijnen afwerking van elke kaars accentueert de goudkleurige kalligrafie, waarbij delen van het wapenschild tot leven lijken te komen.