© Waldorf Astoria

World of Trudon Afternoon Tea

Hét Waldorf Astoria lanceert haar Afternoon Tea voor dit najaar. Na vele iconische edities geïnspireerd op onder andere Dolce & Gabbana, ballerina Igone de Jongh, het circus en de schoonheid van de verschillende seizoenen, is het nu de beurt aan het luxe kaarsenmerk Trudon.

Grootste smaken

Waldorf Astoria Amsterdam stapt dit seizoen in een tijdmachine en strijkt met het Franse Trudon neer in het Ottomaanse Rijk. Veel bekende mensen en historische gebeurtenissen vormen al sinds jaar en dag een grote inspiratie voor de oudste kaarsenfabrikant ter wereld. De Chef en de Patissier van het vijfsterrenhotel lieten zich aan de hand van geur en smaak meevoeren in de geschiedenis van Trudon. Dat resulteert in een mooie selectie hartige en zoete heerlijkheden, geïnspireerd op grootheden uit de geschiedenis. Het prestigieuze Trudon en Waldorf Astoria Amsterdam gaan allebei terug naar de 17-eeuw. Terwijl Trudon in Parijs werd opgericht door een koopman, werden ruim 500 kilometer verderop 17-eeuwse paleizen aan de Herengracht – nu het Waldorf Astoria Amsterdam – gebouwd.

waldorf afternoon tea Trudon
© Pathou Studio
waldorf afternoon tea Trudon
© Pathou Studio

Van de favoriet van Lodewijk XIV tot een Marie Antoinette-creatie

De culinaire en historische reis begint met zes hartige creaties. Zo vormt de Argentijnse politicus Ernesto Guevara een inspiratiebron voor de creatie van de sigaar van rund en gerookte as. Daarna is het tijd voor de zalm en komkommer, een vertaling van de bloementuin van Josephine de Beauharnais. Geïnspireerd op de favoriete koninklijke zomerresidentie van Koningin Elizabeth II, geniet je vervolgens van een unieke variatie van het Schots ei. De reis zet zich vervolgens voort naar het Ottomaanse Rijk (1299 tot 1923), toen het een traditie was om een maaltijd te beginnen met een lichte bouillon van rundvlees, groenten en yoghurt. Ten slotte wordt het hartige gedeelte afgesloten met een vol-au-vent met truffel, de favoriet van Lodewijk XIV en een huisgemaakt briochebroodje met foie gras en appelreductie, geïnspireerd op Marie Antoinette.

waldorf afternoon tea Trudon
© Pathou Studio

Zoete kunst

De eerste zoete smaaksensatie start met Gabriel en zijn engelenvleugels. Geniet vervolgens van een eetbare kaars gemaakt van appel, citroen, gember en munt, geïnspireerd op Abd El Kader. Vervolgens is het tijd voor een madeleine van chocolade, lavendel en honing, een eerbetoon aan ruiter en schermster Madeleine de Maupin. Daarna proef je van een vertaling van Trudon’s Odalisque kaarsen. Ook de Patissier verwelkomt Josephine de Beauharnais maar al te graag. Wegens haar liefde voor tuinen, creëerde hij een éclair, gemaakt van kaffir limoen, jasmijn en kokos. De Afternoon Tea wordt afgesloten met een cake van bergamot, peer en honing die een smaakvolle verwijzing is naar de Cire-kaars.

waldorf afternoon tea Trudon
© Pathou Studio

Trudon

Trudon, opgericht in 1643, rond de start van het bewind van Lodewijk XIV, is de oudste nog bestaande kaarsenmaker ter wereld. In de 17e eeuw werd de fabriek de Royal Wax Factory, de officiële leverancier van het Franse hof en Napoleon I. De fabriek heeft zich eeuwenlang gemoderniseerd en aangepast aan de tijd. In 1889 werd het bekroond met een gouden medaille voor kunst op de Wereldtentoonstelling in Parijs en heeft het andere prijzen gewonnen voor zijn expertise. Het merk is vandaag de dag even innovatief als altijd. Trudon ontwikkelt al tientallen jaren geurkaarsen in samenwerking met gerenommeerde parfumeurs en, als onderdeel van haar samenwerking met de RMN, biedt de raad van het Franse Nationale Museum ook reproducties aan. In 2017, geïnspireerd door het woord 'wax', breidde het Huis van Trudon zijn productrange uit met een collectie huidgeuren voor mannen en vrouwen. Cire Trudon wordt in Nederland onder meer verkocht bij De Bijenkorf, Skins en Babassu.

waldorf afternoon tea Trudon
© Pathou Studio
waldorf afternoon tea Trudon
© Pathou Studio

Waldorf Astoria Amsterdam

Ervaar tijdloze elegantie en persoonlijke service in deze 17e-eeuwse paleizen aan de Herengracht in Waldorf Astoria Amsterdam. Het vijfsterrenhotel beschikt over 93 elegante kamers, lofts en suites met een uniek karakter, authentieke details, kamerhoge ramen en luxe meubels. Deze historische bestemming beschikt over ongeëvenaarde faciliteiten, inclusief de luxe Guerlain spa en het met twee Michelinsterren bekroonde Spectrum, de inconische Peacock Alley en intieme Vault Bar.

Reserveer een tafel voor de Afternoon Tea via de website van Waldorf Astoria Amsterdam. De Afternoon Tea is beschikbaar vanaf woensdag 20 oktober. Deze wordt elke woensdag tot en met zondag geserveerd in de iconische Peacock Alley van 15:00 tot 17:00 uur voor €65,00 per persoon.

waldorf afternoon tea Trudon
© Pathou Studio