Kijk hoe een interieurontwerper een slaapkamer annex badkamer maakte!

Na een grondige verbouwing is dit huis de perfecte combinatie van landelijke gezelligheid en stedelijk, cool design.

LINNEN BEDRAND SLAAPKAMER

De linnen bedrand is van Vivre Intérieur Authentique, het nachtkastje is een ruwe houten boomstronk die past bij de houten deuren van de kledingkast, en het antieke portret komt uit Parijs.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Een perfect, licht kader

Op het Deense eiland Noord-Seeland ligt een prachtig huis met rieten dak uit 1876, het eigendom van binnenhuisarchitect Charlotte Minch en haar man Pedro Heyman. Zij hebben de woning volledig gerenoveerd en de perfecte combinatie van een landelijke sfeer en stedelijk, cool design gevonden.

In de prachtige slaapkamer is het plafond opengewerkt, waardoor de kamer veel groter aandoet. De ruimtelijkheid wordt ondersteund door de witte muren, witte plafonds en een groot rond raam in de badkamer, die er met elkaar voor zorgen dat de kamer helder en uitnodigend oogt.

De kastenwand die de slaapkamer van de badkamer scheidt, is een ware blikvanger die Charlotte Minch zelf heeft ontworpen. De kasten lopen niet door tot aan het plafond, waardoor de slaapkamer en badkamer een geheel vormen en het licht vrijelijk tussen de twee ruimtes kan stromen.

Lees ook:

DE WASTAFEL van massief zwartgeolied eiken en marmer

De wastafel van massief zwartgeolied eiken en marmer is ontworpen door Vivre Intérieur Authentique. De messing kraan is van Vola. In de kast zijn handdoeken en een oude houten mand van Rosmosegaard te zien. De handzeep is van Aesop. De wandlampen en de spiegel zijn van het Franse merk DCW éditions.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Samenspel van elementen

Naast het donkere, heerlijk aanvoelende hout dat voor de kasten is gebruikt, heeft Charlotte Minch voor een warme en gastvrije sfeer gezorgd met een lichte houten vloer, rustieke houten boomstronken die dienstdoen als nachtkastjes en een houten badkamermeubel.

Al dat hout krijgt intrigerend tegenspel van de industriële en ruwe elementen, waaronder de betonnen badkamervloer, de fluorescerende verlichting in de badkamer en het metaal van de kranen, de spiegels en de plafondlampen.

Charlotte Minch heeft kwalitatieve tactiele materialen, nieuw design en antieke vondsten gecombineerd om van de slaapkamer en badkamer een even persoonlijke als gastvrije ruimte te maken.

MESSING HANDDOEKHOUDERS

De messings handdoekhouders zijn visueel afgestemd op de lampen. Een ruwhouten krukje biedt de witte muur tegenspel.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad