© Andreas Mikkel Hansen

Luxe hotelsfeer

Dankzij de renovatie van de hele eerste verdieping werd de mogelijkheid gecreëerd een wellness afdeling te creëren onder eigen dak.

Verbouwing

Sofie en Anders Mads Bonde Jensen wonen nu acht jaar in hun huis uit 1918 in het Deense Gentofte en hebben alles verbouwd. Aanvankelijk waren het twee woningen, maar toen de eigenaar van de bovenwoning verhuisde, hebben Sofie en Anders die gekocht en er één huis van gemaakt. Toen het 100 jaar oude dak aan vervanging toe was, besloten ze de hele eerste verdieping aan te pakken.

‘Toen we daar met een leeg vel papier stonden en een nieuwe bovenverdieping moesten ontwerpen, was onze prioriteit om de ruimte zo goed mogelijk te benutten, vooral omdat er schuine wanden zijn. Dat is goed gelukt,’ vertelt Anders.

Het bed van het stel is van Dux en is opgemaakt met beddengoed van Aiayu. De nachttafeltjes zijn van Menu. Het lichte eikenhout van het hoofdeinde past mooi bij de originele balken uit 1918, het bouwjaar van het huis.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Samenwerking

Op de bovenverdieping zijn onder meer de ouderslaapkamer – met ingebouwde kledingkasten – en de nieuwe badkamer van het gezin gekomen. Als eigenaar van meubelmakerij Kolon heeft Anders zelf veel van de maatwerkoplossingen ontworpen. Bovendien keek Norm Architects mee, dat bij meerdere projecten heeft samengewerkt met Kolon. Zo waren beide bedrijven betrokken bij de totstandkoming van boetiekhotel The Audo in de wijk Nordhavn in Kopenhagen, en de stijl bij Anders en Sofie thuis is hier gedeeltelijk op geïnspireerd.

‘Iedereen die onze slaapkamer ziet, zegt dat het net een hotelkamer is,’ zegt Anders en hij vervolgt:

‘Aan één kant van het huis kijk je uit op het meer Gentofte Sø, en bij het inrichten van de kamer wilden we optimaal profiteren van het uitzicht en de lichtinval. Daarom hebben we ervoor gekozen om het bed midden in de kamer te zetten, iets wat normaliter veel te veel ruimte kost. Maar hier heeft het een duidelijke functie, omdat je nu vanuit bed uitzicht op het meer hebt,’ verklaart Anders.

Het open plafond tot in de nok zorgt voor meer openheid in de badkamer, die slechts een raam heeft. De spiegel is verwarmd, zodat hij niet beslaat, en de lampen zijn van Menu.

© Andreas Mikkel Hansen

De douche en kraan van messing zijn van Dornbracht en combineren mooi met de grijze tegels.

© Andreas Mikkel Hansen

Een dwarswand scheidt de doucheruimte van het toilet. In eerste instantie dacht Anders dat zo’n muur veel te massief zou zijn in een ruimte met schuine wanden, maar het werkt en zorgt ervoor dat meerdere gezinsleden tegelijk gebruik kunnen maken van de badkamer. De handdoek en badjas zijn van Organic Company.

© Andreas Mikkel Hansen

Efficient maatwerk

Een advies is om bij het inrichten altijd goed te bekijken hoe je de meubels en het interieur zo goed mogelijk kunt inpassen in een ruimte. Een voorbeeld hiervan zijn de kasten in zijn eigen slaapkamer. Omdat de kamer schuine wanden heeft, is de beschikbare ruimte optimaal gebruikt door inbouwkasten te maken. En in een bank onder de ramen wordt het beddengoed bewaard. De manier waarop het hoofdeinde van het bed is geplaatst, zorgt ervoor dat de kledingkast afgeschermd is.

‘De badkamer was de lastigste kamer om in te richten – vanwege het leidingwerk, maar ook omdat er maar één raam is, er een douche en toilet moesten komen en er rekening gehouden moest worden met de schuine wanden. De scheidingswand tussen de douche en het toilet werkt echt goed, want met kinderen en een hond is het ’s ochtends altijd druk in de badkamer.' Aldus de trotse bewoner.

Kolon heeft het badkamermeubel ontworpen en uitgevoerd.

© Andreas Mikkel Hansen

Stilleven, dat bij de kleuren van de ruimte past. De olie heet Journey by Oliver Gustav.

© Andreas Mikkel Hansen