Sfeerbeeld eetkamer
© Van Gogh Museum

BN Walls brengt Van Gogh's werken tot leven

In de dessins uit de collectie komen de technieken van de kunstenaar - zoals het gebruik van expressieve penseelstreken, kleuren en texturen - duidelijk naar voren.

Jubileum collectie

Het Nederlandse behangmerk BN Walls lanceert in samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam een nieuwe collectie. In de dessins uit de collectie komen de technieken van de kunstenaar - zoals het gebruik van expressieve penseelstreken, kleuren en texturen - duidelijk naar voren. Een aantal dessins is speciaal ontwikkeld ter ere van het 50-jarig bestaan van het museum.

Het behangmerk bracht al twee keer eerder een collectie uit die geïnspireerd is op het werk van de Nederlandse kunstenaar. Bij deze derde Van Gogh collectie hebben BN Walls en het Van Gogh Museum nauw samengewerkt om de juiste kleurencombinaties en details na te bootsen. Zo zijn de verftexturen en penseelstreken die typerend zijn voor Van Gogh in verschillende prints verwerkt. De Van Gogh Museum – Collectie III bestaat uit zes verschillende dessins in 44 kleurvarianten.

Sfeerbeeld Museum
© Van Gogh Museum
Sfeerbeeld Museum
© Van Gogh Museum

Van Gogh's bloemen

De bekende 'Amandelbloesem' van Van Gogh speelde in eerdere collecties al een grote rol en is ook in deze derde collectie te zien. Daarnaast komt het schilderij 'Perenboompje in bloei' terug in de collectie, in zowel pastel- als warmere, meer uitgesproken tinten. Speciaal ter ere van het 50-jarig bestaan van het Van Gogh Museum ontwierp BN Walls een 'celebration' dessin, met een compilatie van bloemen uit verschillende schilderijen. Alle dessins uit de collectie zijn te combineren met het unibehang 'Brush Stroke', waarin de penseelstreken van Van Gogh te herkennen zijn.

Sfeerbeeld decoratie
© Van Gogh Museum

Over BN International en BN Walls

BN International is opgericht in 1925. In eerste instantie legde het bedrijf zich toe op het produceren van vinyl vloeren. In de jaren zeventig verschoof de focus naar andere vinyl producten. Daarmee ontstonden de merken BN Walls, Balacron en later BN Base. BN Walls ontwerpt en produceert kwalitatief hoogwaardig behang in het midden tot hoger segment, bestemd voor zowel de particuliere als contractmarkt. In de fabriek in Huizen komen vakmanschap en hightech op een efficiënte manier samen. De dessins met Nederlandse signatuur prijken aan wanden over de hele wereld.

Sfeerbeeld woonkamer
© Van Gogh Museum
Sfeerbeeld slaapkamer
© Van Gogh Museum

Over het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam beheert met ruim 200 schilderijen, bijna 500 tekeningen en meer dan 700 brieven de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. De vaste collectie neemt de bezoeker mee op reis door zijn leven en toont de ideeën en ambities achter zijn kunst. Het museum ontvangt bezoekers vanuit de hele wereld. Het Van Gogh Museum ontwikkelt onder de merknaam 'Van Gogh Museum Amsterdam' uiteenlopende producten en diensten, geïnspireerd op het leven en werk van Vincent Van Gogh. Daarom vertellen ook de producten in de online shop en de samenwerking met partners het verhaal van Van Gogh. Alle producten en diensten worden ontwikkeld met het erfgoed van Vincent van Gogh in gedachten en het gegenereerde inkomen draagt bij aan de ondersteuning van de activiteiten van het Van Gogh Museum.

De Van Gogh Museum- Collectie III van BN Walls is vanaf nu verkrijgbaar. Prijs per rol: €89,-.