B&O presenteert bekende luidspreker in nieuw jasje

In samenwerking met Cecilie Manz lanceert B&O de Beosound A1 in een bijzonder, nieuw design.

Een eerbetoon aan ontwerp en vakwerk

De kleine, ronde luidspreker is een draagbare klassieker, die een robuust ontwerp verenigt met subliem geluid. Nu komt B&O met een nieuwe, bijzondere versie. De Beosound A1 Dune is in samenwerking met Cecilie Manz ontwikkeld in een limited edition met 100 unieke, genummerde exemplaren. De bijzondere versie van de A1 is een eerbetoon aan het originele ontwerp en het vakmanschap van de mensen van B&O, en Manz kreeg de vrije hand om het potentieel van het aluminium te onderzoeken en ermee te spelen.

– Dit project, waarmee we het originele ontwerp en het vakmanschap van B&O in het zonnetje wilden zetten, begon met een bezoek aan de B&O-fabriek Factory 5. Het team daar heeft de afgelopen decennia heel veel kennis opgebouwd over aluminium, en het is een plezier om samen te werken met mensen die echt iets kunnen en trots zijn op hun vak, vertelt Cecilie Manz.

– Ik wilde een effect creëren waarbij de kleuren in elkaar overlopen. We hebben lang getest om de juiste kleurencombinaties en techniek te bepalen. Je weet nooit hoe kleuren reageren op aluminium. Dat is een chemisch proces, en heel anders dan wanneer je twee kleuren mengt op een vel papier.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Warm en ongecompliceerd

Het unieke ontwerp van Cecilie Manz is met de hand vormgegeven. De twee kleuren zijn vermengd met een speciaal anodiseerproces dat is ontwikkeld door de B&O-experts van Factory 5. Het is een langzaam, bewerkelijk proces, waarbij de kleur via het anodiseren van het metaal zelf wordt aangebracht. Daardoor is elk product uniek.

In het uiteindelijke ontwerp komen zacht matchagroen en zalmroze vloeiend samen op de lichtgrijze basis van de luidspreker. Het zijn bekende tinten in het kleurenuniversum van Cecilie Manz, en voor de Beosound A1 Dune vond ze inspiratie in de vloeiende overgangen in de natuur, zoals die tussen lucht en zee. Manz legt uit:

– Het hele idee van het ontwerp van de A1 is dat het voor je gevoel ongecompliceerde technologie is, waardoor je niet geïntimideerd raakt of denkt dat je het niet snapt. Het intuïtieve aspect is belangrijk. Ik zou het “warme tech” noemen.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Duurzaam design

Bij de lancering van de originele Beosound A1 in 2016 schiep Cecilie Manz nieuwe kaders voor hoe een draagbare luidspreker eruit kan zien. De kleine, ronde luidspreker werd al snel een favoriet.

Als je je vanaf het begin inzet om goede kwaliteit te leveren, is dat het beste uitgangspunt om een product na verloop van tijd te kunnen actualiseren en verder te ontwikkelen, zodat het jaren meegaat. Dat is altijd het doel, zegt Manz.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Klein maar fijn

De Beosound A1 Dune is een tactiele luidspreker die gemaakt is om te gebruiken. Ondanks zijn geringe afmetingen heeft hij een goed volume en een aansprekend geluid. En met een accuduur van 18 uur is hij ideaal om mee te nemen.

De Beosound A1 Dune kost € 500 en is vanaf 24 maart exclusief verkrijgbaar op bang-olufsen.com.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Lees ook: