Kay Bojesen lanceert moderne, geüpcyclede versie van bekende klassieker

Kay Bojesen introduceert een nieuw, duurzaam familielid, dat wordt gemaakt van resthout dat anders zou worden weggegooid. Bekijk de speciale versie hier.

Beer is jarig

De iconische beer van Kay Bojesen wordt 70 jaar. Om dat te vieren wordt er een moderne, geüpcyclede versie uitgebracht van de bekende klassieker, de Reworked Anniversary Edition.

Vorig jaar vierde het merk al de 70e verjaardag van de aap, en nu is het dus de beurt aan de populaire beer.

De jubileumbeer is gemaakt van resthout in een patroon van lichte en donkere kleuren. Dat maakt de vormen nog levensechter, en met het architectonische mozaïekeffect is de beer een echt designstatement.

Het duurzame uitgangspunt maakt de beer uniek. Daardoor zal hij zowel verantwoorde consumenten als Bojesen-verzamelaars aanspreken. Door resthout te gebruiken voor het mooie mozaïekpatroon geeft het merk materialen die anders zouden worden weggegooid een tweede leven. Bovendien ziet elke jubileumbeer er afhankelijk van de gebruikte houtsoorten anders uit.

De speciale uitgave wordt extra benadrukt door een jubileumstempel onder de voet.

Lees ook:

Reworked De verjaardagsberen in resthout van Kay Bojesen Denemarken
© Kay Bojesen

Inspiratie uit de dierentuin

Kay Bojesen haalde de inspiratie voor zijn houten figuren overal vandaan.

De beer is ontleend aan het verhaal over het beertje Ursula, dat door haar moeder werd verstoten in de dierentuin van Kopenhagen en opgroeide bij de dierentuindirecteur en zijn vrouw.

Dit hartverwarmende verhaal inspireerde Bojesen in 1952 tot het maken van de beer, die nu wordt geherinterpreteerd op een manier die past bij deze tijd.

Reworked De verjaardagsberen in resthout van Kay Bojesen Denemarken
© Kay Bojesen

Beperkte jubileumuitgave

De Reworked Anniversary Bear klein (H: 14,5 cm) en middelgroot (H: 25 cm) van geüpcycled hout met een jubileumstempel onder de voet kosten respectievelijk 1.095 kr.en 3.495 kr. (richtprijs).

Ter gelegenheid van het jubileum worden er 400 genummerde exemplaren gemaakt van de Reworked Anniversary Bear groot (H: 40 cm) van geüpcycled hout met een jubileumstempel onder de voet. Deze kosten 14.999,95 kr. (richtprijs).

De nieuwe kleine en middelgrote beer zijn vanaf half maart 2022 verkrijgbaar. De grote vanaf half mei.

Reworked De verjaardagsberen in resthout van Kay Bojesen Denemarken
© Kay Bojesen