Frama farmhouse pond tables
© Frama

Selected by

Items die inspireren, design met een mooi verhaal, eyecatchers en kunst waar je hart sneller van gaat kloppen. Dit zijn de favorieten van onze redacteur Jantine Vaartjes.

Marieke Verdenius

Fotograaf Marieke Verdenius staat bekend om haar serene manier van fotograferen en haar oog voor de mooiste details. De Art prints zijn op aanvraag beschikbaar.

Marieke Verdenius art print
© Verdenius

Frama

Organische vormen blijven een bron van inspiratie voor veel ontwerpers. De houten Farmhouse Pond-salontafel en -bijzettafel van Frama, in de vorm van een vijver, zijn een uitbreiding van de Farmhouse-serie en zijn geïnspireerd op aspecten van traditionele boerderijen. De tafels zijn volledig vervaardigd uit massief eiken en zijn een eerbetoon aan de elegantie en vormbaarheid van hout.

Frama farmhouse pond tables
© Frama

Caia Leifsdotter

De Psychedelic Mirror van Caia Leifsdotter is handgemaakt, en de welving is voor elke spiegel uniek. Een prachtig object voor aan de muur waar je naar blijft kijken.

Psychedellic mirror showroom
© Caia Leifsdotter

Noom

De Gropius-stoel van Noom is opgebouwd uit cilinders, en ondanks de geometrische vormen is hij comfortabel en zacht. Een prachtige stoel voor aan je eettafel. Noom is een jong, snelgroeiend designbedrijf uit Oekraïne dat verlichting, decoratie en woonaccessoires produceert. Het is een plek waar design en kunst elkaar ontmoeten. De recentere meubelcollectie van Noom is gewijd aan de 100e verjaardag van het Bauhaus in 2019 en genoemd naar beroemde modernistische kunstenaars en architecten.

Gropius stoel Noom
© Noom

Brigitte Paalvast

De breekbaarheid in dit vaasje trekt direct mijn aandacht. Ontwerper Brigitte Paalvast wil haar werken een ziel geven, ze moeten een herinnering opwekken aan een gevoel dat ergens in ons opgeslagen ligt. Verkrijgbaar via whenwemeet.nl

Vaasje Brigitte Paalvast
© Brigitte Paalvast

Anouk Martijn

Anouk Martijn gebruikt steeds vaker de techniek 'Kurinuki' voor het maken van haar keramieken collectie. Deze Japanse, zenmeditatieve manier van werken resulteert in een karakteristiek resultaat. Anouk vindt een matte uitstraling het mooist en gebruikt daarom weinig tot geen glazuur. Haar collectie is binnenkort online te koop via www.anoukmartijn.com.

Keramiek Anouk Martijn
© Anouk Martijn

Atelier Cph

Naast de prachtige selectie artistieke prints en objecten van Atelier Cph kun je nu in de online shop ook een persoonlijk samengestelde collectie vintage items kopen, in de categorie Atelier Cph Collects. Alle items zijn in of rond Kopenhagen persoonlijk uitgekozen door oprichters Sara Ingemann en Mandy Rep. Prachtige one-of-a-kind objecten die iets unieks toevoegen aan je interieur.

Atelier Cph collectie glas
© Atelier Cph