Asperges, fjordgarnalen en vederlichte visbolletjes horen bij de zomer.
Door
Maria Meldgaard
— 01. maart 2024
Asperges met zeeduivelballetjes en fjordgarnalen
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Visballetjes
125
g
zeeduivelfilet
peper en zout
1
eieren
1
dl
slagroom
Asperges
½
el
ui, geraspt
25
g
boter
1
el
tarwebloem
1
el
witte wijn
2-3 dl kippenbouillon
½
el
suiker
½
bosje
witte asperges
½
bosje
groene asperges
100
g
fjord-garnalen, gepeld
Zo maak je het
Hak de vis fijn in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en roer de eieren erdoor. Voeg al roerend in een dun straaltje de room toe. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
Zet een pan met licht gezouten water op en kneed het mengsel in kleine eivormige balletjes. Laat de broodjes ca. 5 min. sudderen. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Laat ze afkoelen en verpak ze in folie als ze niet snel worden opgegeten.
Doe de ui en de boter in een kleine steelpan en fruit lichtjes zonder dat de ui kleurt. Strooi de bloem erbij en roer. Giet de wijn en 2 dl bouillon erover en roer.
Laat de saus 6-7 minuten zachtjes koken, pas de consistentie aan met meer bouillon en breng op smaak met suiker, zout en peper. Voeg nu de broodjes toe aan de saus.
Schil de witte asperges en kook ze gaar in licht gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten. Controleer met een scherp mes of ze gaar zijn.
Kook de groene asperges 1 min. in licht gezouten water. Giet de asperges af en splijt ze eventueel in de lengte.
Schik ze op vier borden en leg er wat visballetjes, een beetje saus en fjordgarnalen op.
Serveer onmiddellijk.
TIP: Je kunt de visballetjes gerust eerder op de dag maken en ze in de saus opwarmen vlak voordat je het voorgerecht eet.