Eten De lekkerste mueslirepen met rabarbercrumble Ze zijn gezonder én lekkerder dan de repen die je in de supermarkt koopt. Door Gitte Heidi Rasmussen — 22. april 2022 © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Rabarberslices Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 stuks + Rabarbercompote 41 g gesneden rabarber 16 g suiker ¼ vanillestokje Mueslimix 20 g boter 16 g honing 25 g rietsuiker 41 g havermout 20 g kokosmeel 12 g amandelmeel 8⅓ g hazelnoten 8⅓ g amandelen 12 g ruby chocolade Zo ga je te werk Bereidingswijze Doe de gesneden rabarber in een pan, bestrooi met suiker en voeg vanille toe. Breng het langzaam aan de kook en kook krachtig tot de rabarber zacht is, ongeveer 3-5 minuten. Breng op smaak alvorens de compote te laten afkoelen. Breng de boter, honing en rietsuiker in een steelpan aan de kook en kook tot de suiker is opgelost. Voeg havermout, kokosmeel, amandelmeel en gehakte noten en amandelen toe. Meng goed en doe 2/3 van het mengsel in een kleine bakvorm (18 x 25 cm) bekleed met bakpapier en druk goed aan. Bestrijk met de rabarbercompote en maak het af met de rest van het mueslimengsel. Druk goed aan en bak op 150°C gedurende ongeveer 45 minuten. Laat volledig afkoelen in de vorm, bij voorkeur tot de volgende dag. Smelt 2/3 van de chocolade in een kom boven heet water, neem de kom van het vuur en roer de rest erdoor. Roer tot alle chocolade gesmolten is, doe het in een spuitzak en spuit het op de koek. Snijd het in repen voordat de chocolade helemaal is uitgehard. Zodra de chocolade is uitgehard, kun je de repen bewaren in een taartdoos of luchtdichte plastic bak. Verwante artikelen Dessert en gebak Gemberkoekjes met chocolade Eten Champagne en hartige olijvenbiscotti met rozenmarijn Kerstrecepten 1 deeg, 4 verschillende koekjes Kerstrecepten Een spectaculair kerstdessert met chocolademousse en sinaasappels Ontbijt Knapperige moutbroodjes met luchtig geklopte boter Eten Geroosterde wortelgroenten met citroensaus, parmezaan en boekweit