© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

De lekkerste mueslirepen met rabarbercrumble

Ze zijn gezonder én lekkerder dan de repen die je in de supermarkt koopt.

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Rabarberslices

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Rabarbercompote

  • 41 g gesneden rabarber
  • 16 g suiker
  • ¼ vanillestokje

Mueslimix

  • 20 g boter
  • 16 g honing
  • 25 g rietsuiker
  • 41 g havermout
  • 20 g kokosmeel
  • 12 g amandelmeel
  • 8⅓ g hazelnoten
  • 8⅓ g amandelen
  • 12 g ruby chocolade

Zo ga je te werk

Bereidingswijze
  • Doe de gesneden rabarber in een pan, bestrooi met suiker en voeg vanille toe.
    1. Breng het langzaam aan de kook en kook krachtig tot de rabarber zacht is, ongeveer 3-5 minuten.
    1. Breng op smaak alvorens de compote te laten afkoelen.
    1. Breng de boter, honing en rietsuiker in een steelpan aan de kook en kook tot de suiker is opgelost.
    1. Voeg havermout, kokosmeel, amandelmeel en gehakte noten en amandelen toe.
    1. Meng goed en doe 2/3 van het mengsel in een kleine bakvorm (18 x 25 cm) bekleed met bakpapier en druk goed aan.
    1. Bestrijk met de rabarbercompote en maak het af met de rest van het mueslimengsel.
    1. Druk goed aan en bak op 150°C gedurende ongeveer 45 minuten.
    1. Laat volledig afkoelen in de vorm, bij voorkeur tot de volgende dag.
    1. Smelt 2/3 van de chocolade in een kom boven heet water, neem de kom van het vuur en roer de rest erdoor.
    1. Roer tot alle chocolade gesmolten is, doe het in een spuitzak en spuit het op de koek.
    1. Snijd het in repen voordat de chocolade helemaal is uitgehard.
    1. Zodra de chocolade is uitgehard, kun je de repen bewaren in een taartdoos of luchtdichte plastic bak.