Aardbeien-rabarberijs
© Stine Christiansen

Aardbeien-rabarberijs met ruby-chocolade

Ruby-chocolade is roze chocolade gemaakt van cacaobonen. En wij maken er een heerlijke zomers ijs van. Maak en proef het zelf. Het recept vind je hieronder.

Aardbeien-rabarberijs met ruby-chocolade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

  • 15 g ruby-chocolade
  • 2 g cacaoboter
  • 70 g rabarber
  • 20 g suiker
  • ¾ eidooiers
  • 10 g suiker
  • ¼ liter slagroom
  • ¼ dl volle melk
  • 60 g aardbeien
  • 15 g suiker
  • ¾ eidooiers
  • 15 g suiker
  • ¼ dl volle melk
  • ¼ liter slagroom

Zo maak je het ijs

Ruby-chocolade

  • Als je geen langwerpige silicone vorm van ca. 1,5 liter hebt, bekleed je een broodblik met bakpapier.
  • Meet de lengte en breedte van de vorm op en teken de afmetingen op een stuk bakpapier.
  • Smelt 2/3 van de chocolade met de cacaoboter au bain-marie en roer de rest van de chocolade erdoor.
  • Smeer het mengsel in een dunne laag over het afgetekende deel van het bakpapier.

Rabarberijs

  • Snijd de rabarber in stukjes en doe met de suiker in een pan.
  • Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  • Zeef de rabarber, druk al het vocht eruit en vang op.
  • Klop de eidooiers met de suiker luchtig.
  • Breng slagroom en melk aan de kook.
  • Giet de warme room geleidelijk bij het eimengsel en schenk het terug in de pan.
  • Verwarm al roerend tot het dikker wordt. HET MAG BESLIST NIET KOKEN.
  • Meng het rabarbersap erdoor en laat afkoelen.
  • Draai er ijs van in een ijsmachine of zet het mengsel in de vriezer en roer het regelmatig door.
  • Doe het rabarberijs in de vorm, strijk het glad en leg de chocolade erop.
  • Zet in de vriezer terwijl je het aardbeienijs maakt.

Aardbeienijs

  • Pureer de aardbeien met de suiker.
  • Klop de eidooiers met de suiker luchtig en schuimig.
  • Verwarm de melk en de slagroom tot net onder het kookpunt.
  • Giet het langzaam en al kloppend bij het eimengsel.
  • Verwarm het mengsel al roerend tot het een beetje romig is. Wederom: HET MAG NIET KOKEN.
  • Roer de aardbeienpuree erdoor en laat afkoelen.
  • Draai er ijs van in een ijsmachine of zet het mengsel in de vriezer en roer het regelmatig door.
  • Voeg het ijs toe aan de vorm, strijk glad en zet ten minste 4 uur in de vriezer.

Lees het hele artikel