Kokosijs
© Recepten en styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kokosijs met mango-passievruchtcoulis

Dit dessert is ideaal, want je kunt zowel het kokosijs als de coulis van tevoren bereiden.

30 maart 2021 door Lone Kjær

6 personen

Kokosijs

  • 1 vanillestokje
  • 60 g suiker
  • 6 eidooiers
  • 1 blik kokosmelk, 400 g
  • 3 dl slagroom

Mango-passievruchtcoulis

  • 3 limoenen
  • 2 rijpe mango’s
  • 4 passievruchten

Extra

• geroosterd kokosschaafsel 

• citroenverbena en eetbare bloemen ter garnering

Met dit zelfgemaakte kokosijs met een mango-passievruchtcoulis ben je om middernacht fris en klaar voor de champagne. Lepels, Artilleriet, champagne- coupes, Dora, dienblad, vintage. 

© Recepten en styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Hier is hoe je het doet:

Kokosijs

• Snijd het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en meng het door wat suiker. Klop de dooiers, suiker en vanillesuiker tot een wit, schuimig geheel.

• Giet de kokosmelk en slagroom in een pan en verwarm het mengsel tot het bijna kookt. Giet de warme kokosroom onder voortdurend kloppen beetje bij beetje bij het eimengsel.

• Giet het mengsel weer in de pan en verwarm het al roerend tot het dik wordt. Het mag beslist niet koken. Laat het afkoelen en doe het dan in de ijsmachine of verdeel het over vormpjes die je afgedekt in de vriezer zet. Wij gebruikten een silicone vorm met halve bollen. Zo ziet het ijs er mooi uit en is het makkelijk op te dienen. Zet het ijs tot de volgende dag in de vriezer.


Mango-passievruchtcoulis

• Pers de limoenen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de blender. Snijd de passievruchten door en zeef de pitjes uit het sap. Roer het passievruchtensap door de mangocoulis.


Opdienen

• Haal het ijs circa 15 minuten van tevoren uit de vriezer. Verdeel de coulis over zes glazen. Haal het ijs voorzichtig uit de vorm en doe in elk glas een halve bol. Strooi er geroosterd kokosschaafsel over en garneer met citroenverbena en eetbare bloemen.