Dessert en gebak Appeltaart de luxe Probeer de luxe versie van de klassieke appeltaart. Door Lone Kjær — 08. oktober 2021 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Appeltaart de luxe Probeer deze luxe versie van een klassieke appeltaart met zanddeeg en frangipane en natuurlijk veel zoete appeltjes. Wat je nodig hebt: Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Zanddeeg 50 g tarwebloem 25 g poedersuiker 30 g koude boter ¼ klein ei Frangipane 37 g marsepein 25 g rietsuiker 25 g zachte boter ½ eieren 12 g tarwebloem Vulling 1¼ appels ¼ el gemalen kaneel ¼ el rietsuiker ½ el amandelstiften Evt. crème fraîche of slagroom om te serveren Bereidingswijze Zanddeeg Doe de bloem en de poedersuiker in een kom en verkruimel de boter erdoor. Voeg het ei toe en meng het door het deeg. Zet het deeg ongeveer 1 uur in de koelkast. Frangipane Verkruimel de marsepein in een kom en voeg de suiker en boter toe. Klopt het op tot een romige massa. Voeg dan al kloppend de eieren toe, één voor één. Voeg de bloem toe en meng het deeg. Vulling Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes. Rol het deeg uit tot de grootte van een grote vorm zodat deze zowel de bodem als de zijkanten bedekt. Doe het deeg in de ingevette vorm en bedek met frangipane. Leg de appels met 4-5 dunne schijfjes bij elkaar in groepjes. Bestrooi met kaneel en suiker, en bak de taart in het midden van de oven op 175°C gedurende ongeveer 30 minuten. Lees ook: Dessert en gebak Kruidenbroodjes Verwante artikelen Dessert en gebak Gemberkoekjes met chocolade Dessert en gebak Perentaart met marsepein-roomcrème Dessert en gebak Amandeltartjes met botercrème Dessert en gebak Moutscones met lemon curd en room Dessert en gebak Crème-doublies met room en frambozen Dessert en gebak IJskoude taartjes met frambozen