© Styling Lone Kjær, Foto's Tia Borgsmidt

Kruidenbroodjes

Dit heerlijk brosse, luchtige kruidenbrood is ideaal bij het voor- en hoofdgerecht. Je kunt er ook één grote focaccia van maken als je dat leuker vindt.

Kruidenbroodjes

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Deeg:

  • 1 dl koud water
  • 3 g gist
  • ½ tl honing
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl olijfolie
  • 40 g tipo 00-bloem
  • 60 g bloem van harde
  • tarwe (durum)

Tooping

  • olijfolie
  • salie
  • rozemarijn
  • zoutvlokken

Dag 1

  • Giet het water in een kom en los de gist erin op. Voeg de honing toe en roer door. Voeg zout en olijfolie toe en roer beetje bij beetje de twee soorten bloem erdoor.

Blijf roeren tot het deeg een gelijkmatige consistentie heeft. Het deeg moet lang worden gekneed, dus een kneedmachine is handig.

  • Kneed ca. 15 minuten, tot het deeg glanzend, gelijk- matig en elastisch is. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg tot de volgende dag (ca. 10 uur) rijzen in de koelkast.

Dag 2

  • Doe twee bakplaten in de oven en verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Leg het deeg op een bebloemd werkblad en verdeel het in 10 stukken
  • Vorm er ronde, iets afgeplatte broodjes van en leg ze op twee stukken bakpapier. Maak met je vinger een gat in het midden. Bestrijk de broodjes met olijfolie en strooi er kruiden en wat zoutvlokken over.
  • Leg het bakpapier met de broodjes voorzichtig op de hete bakplaten en bak de broodjes in ca. 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Lees ook: