© Stine Christiansen

Rabarberijs met kardemomcrumble

Zomerse rabarber geeft dit ijs, dat door gehakte nootjes is gerold, zijn lekkere smaak.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Rabarberijs

  • 50 g suiker
  • ¼ vanilllestokje
  • 100 g rabarber (liefst de wat dunnere stengels) in kleine stukjes
  • eidooiers
  • 12 g suiker
  • 1¼ dl slagroom

Kardemomcrumble

  • 12 g boter
  • ¼ tl kardemom
  • 12 g rietsuiker
  • 12 g gehakte noten
  • 12 g tarwebloem

Zo maak je het

• Breng suiker, vanillemerg en rabarber langzaam aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

• Zeef het rabarber-mengsel. Druk zoveel mogelijk sap en smaak uit de rabarber.

• Klop de eidooiers en suiker schuimig.

• Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt en giet deze al kloppend bij het eimengsel.

• Doe het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend tot het licht romig is en dikker begint te worden. Het mag beslist niet koken.

• Laat de crème afkoelen, meng het rabarbersap erdoor en draai er in een ijsmachine ijs van.

• Schep het ijs in vormpjes en laat het helemaal hard worden in de vriezer.

• Meng alle ingrediënten voor de crumble en rooster ze in een koekenpan. Laat afkoelen.

• Rol het ijs door de crumble en serveer.

Lees het hele artikel