Asperges met gegrilde vis
© Stine Christiansen

Asperges & gegrilde vis

Bij de zomer hoort een gerecht van de BBQ. Probeer eens deze lekkere vis, heerlijk voor een zomerlunch of -avond buiten op het terras. Gebruik het kookvocht van de asperges voor een mooi schuim bij dit gerecht van gebakken vis met groene en witte asperges.

Asperges & gegrilde vis

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 8 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 takje dille
  • 50 g boter
  • zout en peper
  • 300 g snoekbaars- of poonfilet met huid

Zo maak je de vis met asperges

  • Spoel de visfilets af en dep ze droog.
  • Snijd de huid op 3 à 4 plekken schuin in met een scherp mes.
  • Bestrijk de huid met olie en gril de vis 4 à 5 minuten op de huid op een hete barbecue.
  • Schil de witte asperges vanaf de kop naar beneden. Breek het houtige uiteinde van de witte en groene asperges eraf en stoom de groenten 2 à 3 minuten in bouillon.
  • Haal ze eruit, kook het aspergenat tot de helft in en klop het schuimig met de room.
  • Breng op smaak.
  • Leg de vis op een bedje van asperges.
  • Schenk het schuim erbij en serveer.

Lees het hele artikel