Chateaubriand met bloemkoolpuree, beurre noisette en geblakerde bonen
Steek de barbecue aan en geniet van een heerlijk rosé stukje ossenhaas, met daarbij romige bloemkoolpuree, beurre noisette en gebakken sperziebonen met Comté.
Door
Lone Kjær
— 12. november 2023
Chateaubriand met bloemkoolpuree, beurre noisette en geblakerde bonen
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Chateaubriand
½
klein stukje ossehaas, chateaubriand 500 gr.
zoutvlokken en peper
Bloemkoolpuree
½
kleine bloemkool
2
dl
melk
rasp van 1 citroen
zoutvlokken en peper
Beurre noisette
50
g
boter
Sperziebonen
200
g
sperziebonen
12
g
boter
25
g
geraspte Comté
zoutvlokken en peper
wat waterkers
Zo maak je het:
Chateaubriand
Kruid het vlees met zoutvlokken en peper.
Steek de barbecue aan en gril het vlees 10-12 minuten. Keer het tussentijds.
Neem het vlees van de barbecue en laat het afgedekt rusten tot het is afgekoeld.
Laat het vlees langer grillen als je het meer doorbakken wilt.
Bloemkoolpuree
Verwijder de buitenste groene bladeren en snijd de stronk eraf.
Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in een pan.
Giet er zo veel melk over dat ze onder staan en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar koken.
Smelt de boter in een steelpan tot hij bruin wordt en naar noten ruikt.
Schep de bloemkool uit de pan en in een blender. Blend en voeg geleidelijk wat van de lauwe melk toe, tot je een puree hebt.
Voeg de helft van de beurre noisette toe en breng op smaak met citroenrasp en -sap, zoutvlokken en peper.
Sperziebonen
Was de bonen.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de bonen op hoog vuur tot ze zacht en geblakerd zijn.
Meng de Comté erdoor en breng op smaak met zoutvlokken en peper.
Serveren
Snijd het vlees in mooie plakken en leg ze op de bloemkoolpuree.
Druppel de rest van de beurre noisette erover en geef er geblakerde sperziebonen en waterkers bij.