© Tia Borgsmidt

Chateaubriand met bloemkoolpuree, beurre noisette en geblakerde bonen

Steek de barbecue aan en geniet van een heerlijk rosé stukje ossenhaas, met daarbij romige bloemkoolpuree, beurre noisette en gebakken sperziebonen met Comté.

Chateaubriand met bloemkoolpuree, beurre noisette en geblakerde bonen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Chateaubriand

  • ½ klein stukje ossehaas, chateaubriand 500 gr.
  • zoutvlokken en peper

Bloemkoolpuree

  • ½ kleine bloemkool
  • 2 dl melk
  • rasp van 1 citroen
  • zoutvlokken en peper

Beurre noisette

  • 50 g boter

Sperziebonen

  • 200 g sperziebonen
  • 12 g boter
  • 25 g geraspte Comté
  • zoutvlokken en peper
  • wat waterkers

Zo maak je het:

Chateaubriand

  • Kruid het vlees met zoutvlokken en peper.
  • Steek de barbecue aan en gril het vlees 10-12 minuten. Keer het tussentijds.
  • Neem het vlees van de barbecue en laat het afgedekt rusten tot het is afgekoeld.
  • Laat het vlees langer grillen als je het meer doorbakken wilt.

Bloemkoolpuree

  • Verwijder de buitenste groene bladeren en snijd de stronk eraf.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en doe ze in een pan.
  • Giet er zo veel melk over dat ze onder staan en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar koken.
  • Smelt de boter in een steelpan tot hij bruin wordt en naar noten ruikt.
  • Schep de bloemkool uit de pan en in een blender. Blend en voeg geleidelijk wat van de lauwe melk toe, tot je een puree hebt.
  • Voeg de helft van de beurre noisette toe en breng op smaak met citroenrasp en -sap, zoutvlokken en peper.

Sperziebonen

  • Was de bonen.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de bonen op hoog vuur tot ze zacht en geblakerd zijn.
  • Meng de Comté erdoor en breng op smaak met zoutvlokken en peper.

Serveren

  • Snijd het vlees in mooie plakken en leg ze op de bloemkoolpuree.
  • Druppel de rest van de beurre noisette erover en geef er geblakerde sperziebonen en waterkers bij.