
Lam in een jasje van ham met gebakken polenta, sperziebonen en pepersaus
Paaslam geïnspireerd door de Italiaanse keuken.
DoorLone Kjær
4 personen
Gebakken polenta
- 150 g polenta
- 6-8 dl kokend water
- Zoutvlokken en peper
- Olijfolie om te bakken
Pepersaus
- 1 kleine ui
- 2 el grofgehakte peper
- 1 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 2 dl kersenwijn
- 5 dl runderfond
- 25 g koude boter in blokjes
- Zoutvlokken en peper
Lam
- 2 lamsfilets à circa 200 g
- zoutvlokken en peper
- 2 takjes rozemarijn
- 6-8 plakjes parmaham
- keukentouw
- 1 el olijfolie
Erbij
- 300 g sperziebonen
- 2 el zwarte olijven
- Rasp van 1 biologische citroen
- Olijfolie
- Wat zilveruitjes
- Zuring
- Zoutvlokken en peper