© Anders Schønnemann

Makkelijke uiensoep met gegratineerde kaas op roggebrood

We serveren Frans bistro-gerecht op zijn best. Dat betekent goedkoop, makkelijk en erg lekker.

Uiensoep met gegratineerde kaas op roggebrood

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 4 stuks middelgrote uien
  • olie of boter
  • ½ liter water
  • ½ stuks laurierblad
  • 1 takjes tijm
  • 1 blokjes rundvleesbouillion
  • ½ tl appelciderazijn
  • ½ tl suiker
  • zout en peper
  • 4 plakj goed roggebrood
  • boter voor op brood
  • 75 g geraspte kaas

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 225° C.
  • Snijd de uien in plakjes en bak ze in olie of boter zonder te kleuren.
  • Voeg water en de andere ingrediënten toe en laat 15 minuten sudderen.
  • Leg de sneetjes roggebrood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Beboter het brood en bestrooi met kaas.
  • Plaats in de oven voor 6-7 min.
  • Haal eruit als de kaas goudkleurig en fijn is.
  • Serveer de warme soep met het warme kaasbrood.