Geraspte bevroren perziken gaan viraal: we hebben het getest – hier is het oordeel

In de VS is 'perziken en room' een van de dessertklassiekers. Die favoriet heeft een ijzige twist gekregen en dat was blijkbaar precies waar mensen om vroegen. Maar is het de hype waard?

Het feit dat een recept viraal gaat, betekent niet altijd dat het ook echt goed is.

Het is meer dat het anders/verrassend/tijdbesparend of anderszins opvallend is, waarom mensen stoppen.

Of dit bij de nieuwste trend ook het geval is, moet worden beproefd.

Onlangs is het idee viraal gegaan om bevroren perziken te raspen boven een klodder slagroom, bestrooid met knapperige stukjes noot.

Eén die het recept op sociale media heeft gedeeld, is Carolina Gelen.

En het moet gezegd worden: het is populair! De video is 7,8 miljoen keer bekeken en ruim 200.000 mensen hebben het geliket.

Zij is niet de enige die het idee heeft uitgeprobeerd. Zowel Instagram als TikTok wemelt van de filmpjes waarin de steenharde, ijskoude perziken een ritje over de rasp krijgen.

Daarom gingen we het recept zelf testen. Hier is het oordeel.

-

  • Het vergt wat geduld om met slechts een kleine portie te raspen, het is dus geen gerecht dat je zomaar voor zes gasten maakt.
  • Je vingers staan op de rand van bevriezing als je eindelijk klaar bent om te eten
  • De zoete siroop is iets te veel van het goede. Als je perziken goed rijp waren toen je ze invroor, zouden ze van zichzelf zoet genoeg moeten zijn

+

  • Het gerecht is vol van smaak! Het zoetzure van de perziken tegen de slagroom is superlekker en het besprenkelen met noten geeft een crunch.
  • Het is een voor de hand liggend alternatief voor een regulier ijsdessert, dat geen geraffineerde suiker bevat.
  • En de prijs is ook nog eens minimaal.

TIP

  • Als je een portie voor gasten wilt maken, kun je in plaats daarvan de pit van de perziken verwijderen, voordat je ze invriest, en ze vervolgens in een keukenmachine laten draaien wanneer ze bevroren zijn. De consistentie zal een beetje anders zijn, maar dat maakt voor de smaak niet uit. Aan de andere kant kun je het voor veel mensen tegelijk maken - en je vingertoppen zijn nog steeds in tact.
  • Er zijn ook verschillende voorbeelden van de trend waarbij de bevroren, geraspte perziken op Griekse yoghurt worden geplaatst. Die combinatie is niet op dezelfde manier geschikt als dessert, maar kan prima als ontbijt werken.