Vitello Tonnato
© Styling: Lone Kjær, Foto’s: Tia Borgsmidt

Italiaanse Vitello Tonnato

De luxe variant van de bekende Italiaanse vitello tonnato, met dunne plakken kalfshaas, een romige tonijnsaus en rucola. Het is een heerlijk klein gerechtje, en je kunt zowel de saus als het vlees van tevoren klaarmaken.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 Personen

Kalfshaas

  • ¼ kalfshaas, ca. 500g ontdaan van vet en zenen
  • zoutvlokken en peper
  • ½ el olijfolie

Tonijnsaus

  • 66 g tonijn uit blik, van goede kwaliteit
  • ½ el olijfolie
  • 1 el crème fraîche
  • ¼ sap van citroen
  • ½ el kappertjes
  • zoutvlokken en peper

Serveren

  • handvol rucola
  • wat shisoblad of tuinkers

Hier is hoe je het doet

Kalfshaas

  1. Kruid het vlees met zoutvlokken en peper.
  1. Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees aan.
  1. Zet het dan nog ca. 10 minuten in de oven op 200 oC – of langer, als je het meer doorbakken wilt.
  1. Laat het vlees afgedekt rusten tot het is afgekoeld.

Tonijnsaus

  1. Laat de tonijn uitlekken en doe hem met olie, crème fraîche en citroensap in een kom.
  1. Prak de tonijn met een vork – of doe hem even in de blender als je een heel gladde saus wilt.
  1. Breng op smaak met kappertjes, zoutvlokken en peper.

Serveren

  1. Was de rucola en slinger hem droog.
  1. Snijd het vlees in dunne plakken en schep er wat tonijnsaus over.
  1. Garneer met rucola en kruiden.