Alcoholvrije appelglühwein

Een perfect alternatief voor mensen die niet dol zijn op de traditionele glühwein met rode wijn.

© Ditte Julie Jensen

Alcoholvrije appelglühwein

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 liter

Dit heb je nodig:

  • 4 appels
  • 4 dl appelazijn of appelcider
  • 2 liter appelsap met gember (of gewone appelsap en wat versgeraspte gember), ongefilterd
  • 6 dl lichte rietsuiker
  • 8 kardemompeulen
  • 2 kaneelstokje
  • 1 tl speculaaskruiden

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de appels met klokhuis en al in vrij grote stukken en doe ze met de overige ingrediënten in een pan.
  1. Breng het mengsel aan de kook en haal het van het vuur.
  1. Laat het ca. 1 uur afgedekt trekken.
  1. Haal de kardemompeulen en het kaneelstokje eruit.
  1. Breng het sap nog even aan de kook.
  1. Breng het op smaak met appelazijn of appelcider.
  1. Schenk de appelglühwein in mooie glazen en garneer met de appelchips.

Appelchips

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

Dit heb je nodig:

  • 2 appels
  • 4 dropstaven

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de appels met een dunschiller of mandoline in dunne plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Bak ze 40 minuten op 100 °C hetelucht.
  1. Draai de plakjes om en bak ze nog eens 40 minuten.
  1. Prik wat appelchips op een dropstaaf en decoreer de glazen ermee.

Lees ook: