© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Vanillesterren met kerstkruiden

Heerlijke en gouden koekjes die smaken als Kerstmis. Als je veel vanille en kerstkruiden toevoegt aan je zanddeeg, heb je een heerlijk en makkelijk deeg voor kerstkoekjes. Snijd het deeg in sterren van verschillende grootte en versier met parelsuiker.

Vanillesterren met kerstkruiden

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koekjes

  • 1 portie zanddeeg
  • ¼ vanillestokje
  • ¼ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ¼ ei
  • 1-2 eetlepels parelsuiker (fijn)

Zo maak je de kerstkoekjes

  1. Bereid 1 portie zanddeeg en voeg de vanillezaadjes uit een stokje en de kruiden toe.
  1. Koel het deeg ongeveer een uur voordat je het uitrolt.
  1. Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en snijd er sterren uit - bij voorkeur in verschillende maten.
  1. Leg de sterren voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met parelsuiker.
  1. Bak de koekjes op 180° in ongeveer 8 minuten goudbruin.
  1. Laat de koekjes afkoelen op rooster