Crostini met gebakken courgette, geitenfeta en kruiden

Ik ben dol op een appetizer bij een glas wijn, en deze crostini zijn makkelijk te maken – zelfs op het strand – omdat brood en courgette kunnen worden voorbereid.

4 personen

  • 4 sneetjes stokbrood
  • Olijfolie om in te kwasten
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Zoutvlokken en peper
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 75 g geitenfeta
  • Basilicum of andere kruiden

Geroosterd brood met geitenfeta en courgette wekt de eetlust op. Handgevlochten mandjes in natuurlijk essenhout van Lillerød, bamboemand van Søstrene Grene, acryl wijnglas van Rice.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:

  1. Kwast het brood in met de olie en rooster het in een hete grillpan. Laat het afkoelen en verpak het in bakpapier.
  2. Halveer de courgette en snijd hem in lange slierten. Pers de knoflook uit. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de courgette met knoflook beetgaar. Schud de pan af en toe heen en weer. Breng op smaak met zout, peper en citroenschil. Laat het mengsel afkoelen en doe het in een bakje met deksel.
  3. Beleg de broodjes vlak voor het serveren met courgettes, verkruimelde feta en basilicum.

Lees ook: