© Tia Borgsmidt Lunch Deense aardappelsandwich geserveerd als salade Een echte Deense klassieker in een nieuw jasje. Door Lone Kjær — 28. maart 2023 Aardappelsandwich geserveerd als salade Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Zelf geroosterde uien 1-2 uien 1½ el tarwebloem ¼ dl olie om in te bakken Broodcroutons 1 sneetjes zuurdesembroom ¼ dl olijfolie zoutvlokken Aardappelsalade 200 g gekookte nieuwe aardappels ¼ groene sla 100 g aardbeien ½ klein bosje bieslook Dressing 1 el mayonaise 1 el yoghurt naturel 1 tl dijonmosterd zoutvlokken en peper Zo maak je het Zelf geroosterde uien Pel de uien en snijd ze in dunne plakjes, bij voorkeur op een mandoline. Bestrooi de uien met bloem. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uien knapperig. Draai ze tijdens het bakken goed om. Broodcroutons Verwarm de oven voor op 200° hete lucht. Snijd het brood in blokjes en meng met olie. Leg de stukjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout. Bak de broodcroutons in de oven in ongeveer 10 minuten knapperig. Aardappelsalade Halveer de aardappelen. Verdeel de sla in blaadjes en was het. Spoel de aardbeien en snijd ze in kwarten of plakjes, afhankelijk van de grootte. Dressing Meng yoghurt met mayonaise en mosterd en breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappelen met de groene salade en aardbeien en bestrooi met bieslook. Schik op borden en besprenkel met de dressing. Werk af met knapperige broodcroutons en geroosterde uien. Verwante artikelen Huizen Een oase van rust aan het water Huizen Volgens de regelen der kunst Huizen Even weg van de drukke stad Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Huizen Waterbedrijf omgetoverd tot droomvilla Appartementen Triomfbogen