© Tia Borgsmidt

Deense aardappelsandwich geserveerd als salade

Een echte Deense klassieker in een nieuw jasje.

Aardappelsandwich geserveerd als salade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Zelf geroosterde uien

  • 1-2 uien
  • 1½ el tarwebloem
  • ¼ dl olie om in te bakken

Broodcroutons

  • 1 sneetjes zuurdesembroom
  • ¼ dl olijfolie
  • zoutvlokken

Aardappelsalade

  • 200 g gekookte nieuwe aardappels
  • ¼ groene sla
  • 100 g aardbeien
  • ½ klein bosje bieslook

Dressing

  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt naturel
  • 1 tl dijonmosterd
  • zoutvlokken en peper

Zo maak je het

Zelf geroosterde uien

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne plakjes, bij voorkeur op een mandoline.
  1. Bestrooi de uien met bloem.
  1. Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uien knapperig.
  1. Draai ze tijdens het bakken goed om.

Broodcroutons

  1. Verwarm de oven voor op 200° hete lucht.
  1. Snijd het brood in blokjes en meng met olie.
  1. Leg de stukjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout.
  1. Bak de broodcroutons in de oven in ongeveer 10 minuten knapperig.

Aardappelsalade

  1. Halveer de aardappelen.
  1. Verdeel de sla in blaadjes en was het.
  1. Spoel de aardbeien en snijd ze in kwarten of plakjes, afhankelijk van de grootte.

Dressing

  1. Meng yoghurt met mayonaise en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  1. Meng de aardappelen met de groene salade en aardbeien en bestrooi met bieslook.
  1. Schik op borden en besprenkel met de dressing.
  1. Werk af met knapperige broodcroutons en geroosterde uien.