Recept van tomatensoep
© Recepten en styling: LONE KJÆR, Foto’s: TIA BORGSMIDT

Maak deze heerlijke tomatensoep

Deze lekkere, romige tomatensoep wordt ongetwijfeld een hit bij jou aan tafel. Dit is het recept van jouw nieuwe go-to tomatensoep voor als je iets makkelijks én lekkers zoekt!

Tomatsoep met parprika's en croutons

Gebakken rode paprika en de zelfgemaakte tomatensaus zijn het geheim van deze aromatische tomatensoep. Serveer de soep met croutons van oud brood.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Tomatensoep

  • 1 stuks rode paprika’s
  • 1 stuks uien
  • 1 el olijfolie
  • zoutvlokken en peper
  • ½ 1 portie zelfgemaakte tomatensaus, ca. 8 dl
  • 1 tenen knoflook
  • ½ stuks rode peper
  • ½ el olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 dl groentebouillon
  • 1¼ dl slagroom

Croutons

  • 1 sneden zuurdesembrood
  • ¼ dl olijfolie
  • zoutvlokken, peper
  • evt. wat verse tijm als garnering

Zo ga je te werk

Tomatensoep

  1. Snijd de paprika’s grof. Pel de uien en snijd ze in kwarten.
  1. Meng de paprika en ui door de olijfolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Bak ca. 30 minuten op 175 °C hetelucht.
  1. Pers de knoflook. Snijd de peper in de lengte door, haal de zaadlijsten eruit en hak hem fijn.
  1. Verhit de olie in een soeppan en voeg paprika, ui en knoflook toe. Bak ze al roerend een paar minuten.
  1. Voeg tijmblaadjes, tomatensaus en bouillon toe en laat de soep ca. 15 minuten sudderen.
  1. Pureer de soep grof en voeg de slagroom toe.
  1. Verwarm de soep weer en breng op smaak met zoutvlokken en peper.
  1. Vind je de soep te dik en romig, voeg dan nog wat bouillon toe.

Broodcroutons

  1. Scheur het brood in stukken en doe ze in een kom. Giet de olijfolie erover en meng goed. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en bak de croutons op 180 °C in ca. 8 minuten goudbruin. Maak een dubbele portie en bewaar de rest voor over een salade, of eet ze als snack.

Servering

  1. Serveer de soep met broodcroutons en eventueel wat verse tijm.

Een tomatensaus maak je in 10 minuten. Probeer bijvoorbeeld dit recept

Lees het hele artikel