Asperges met parmezaanvinaigrette en kwartelei

Asperges betekenen lente. Wij serveren ze met kwarteleieren, waterkers en vinaigrette.

Asperges met parmezaanvinaigrette en kwartelei

4 personen

Aspergesalade

  • 8 groene asperges
  • 8 witte asperges
  • 4-8 kwarteleieren
  • 1 zakje waterkers
  • Zoutvlokken en peper
  • 2 sneetjes roggebrood

Parmezaanvinaigrette

  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 tl zoete mosterd
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl vloeibare honing
  • 25 g geraspte Parmezaan
  • 8 el olijfolie
© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Witte en groene asperges met kwartelei is een echt voorjaarsgerecht. Dinerbord Rhombe van Lyngby Porcelæn, diep wit bord van Pillivuyt, wijnglas van H. Skjalm P.

Hier is hoe je het doet:

Aspergesalade

  1. Breek het harde uiteinde van de asperges af. Schil de witte asperges.
  2. Stoom de groene asperges 1 minuut en de witte afhankelijk van de dikte 3-4 minuten. Laat de asperges uitlekken.
  3. Kook de kwarteleieren circa 2 minuten en pel ze.

Parmezaanvinaigrette

  1. Roer de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.

Serveren

  1. Snijd de asperges in een paar stukken en leg ze op een diep bord. Druppel de vinaigrette erover en garneer met waterkers.
  2. Geef er een half sneetje roggebrood en gehalveerde kwarteleitjes bij.

Lees ook: