Asperges met parmezaanvinaigrette en kwartelei
4 personen
Aspergesalade
8 groene asperges
8 witte asperges
4-8 kwarteleieren
1 zakje waterkers
Zoutvlokken en peper
2 sneetjes roggebrood
Parmezaanvinaigrette
2 el wittewijnazijn
2 tl zoete mosterd
1 tl dijonmosterd
1 tl vloeibare honing
25 g geraspte Parmezaan
8 el olijfolie
Hier is hoe je het doet:
Aspergesalade
Breek het harde uiteinde van de asperges af. Schil de witte asperges.
Stoom de groene asperges 1 minuut en de witte afhankelijk van de dikte 3-4 minuten. Laat de asperges uitlekken.
Kook de kwarteleieren circa 2 minuten en pel ze.
Parmezaanvinaigrette
Roer de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
Serveren
Snijd de asperges in een paar stukken en leg ze op een diep bord. Druppel de vinaigrette erover en garneer met waterkers.
Geef er een half sneetje roggebrood en gehalveerde kwarteleitjes bij.