
Oesters asian style
We serveren ze met een topping die licht pittig en zuur is, als tegenwicht tegen de zilte smaak. Reken vier oesters per persoon.
AfLone Kjær
6 personen
Aziatische topping
2 sjalotten
1 rode peper
2 stengels citroengras
Sap van 1 limoen
2 eetlepels olijfolie
Kleine eetbare bloemen
Oesters
24 oesters
Oesters
24 oesters
Aziatische topping
- Peldeuienenhakzefijn. Schraap de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verwijderdeboven-en onderkant en de buitenste bladeren van het citroengras. Hak het citroengras fijn.
- Meng ui, citroengras, peper, limoensap en olijfolie.
Oesters
- Open de oesters en snijd ze los van de schelp.
Opdienen
- Leg de oesters op bordjes en sprenkel de topping erover. Garneer met de bloemen en drink er een glas bubbels bij.