Knapperige moutbroodjes met luchtig geklopte boter
Bak de perfecte broodjes met mout, die bij elk gerecht passen.
Door
Lone Kjær
— 11. mei 2022
Knapperige moutbroodjes met luchtig geklopte boter
Deze moutbroodjes hebben van nature een mooie donkere kleur, en de smaak is verrukkelijk intens. Houd er rekening mee dat het deeg een nacht in de koelkast moet rijzen. Wij gebruikten een speciale vorm voor rechthoekige broodjes.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
moutbroodjes
Moutbroodjes
½
dl
water
½
dl
donker bier
1½
g
gedroogde gist
¼
el
zoutvlokken
¼
el
donkere moutstroop
20
g
moutmeel
40
g
wit volkorenmeel
85
g
tarwemeel
siliconenvorm voor 6 rechthoekige broodjes
Geklopte boter
40
g
zachte boter
zoutvlokken
Zo ga je te werk
Moutbroodjes
Schenk water en bier in een kom en los de gist erin op. Voeg zout, stroop, moutmeel en volkorenmeel toe. Kneed het tarwemeel er beetje bij beetje door en kneed het deeg dan ca. 10 minuten met een mixer met deeghaken. Houd een beetje meel achter en kneed tot het deeg loslaat van de zijkant van de kom.
Laat het deeg een nacht rijzen in de koelkast.
Laat het deeg vanuit de koelkast een uur rusten.
Stort het deeg op een bebloemd werkblad, verdeel het in ca. 10 stukken en vorm er broodjes van die in de vorm passen. Laat ze in de vorm afgedekt ca. 30 minuten rijzen
Bak de broodjes ca. 15 minuten op 225 °C hetelucht tot de bovenkant donker en knapperig is.
Geklopte boter
Snijd de boter in stukjes en klop hem met een garde luchtig. Strooi er wat zoutvlokken over.
Serveren
Serveer de broodjes warm met de geklopte boter.
Een muffinvorm in plaats van een vorm voor rechthoekige broodjes kan ook.