røræg opskrift
© istock

Roerei: heb jij het je hele leven verkeerd gemaakt?

Kun je echt roerei maken in een waterbad? En waarom is er ineens geen melk meer nodig? Bekijk deze drie verschillende versies van roerei.

Røræg © Gettyimages

Roerei op drie verschillende manieren

Voor deze drie roerei-recepten heb je precies dezelfde ingrediënten nodig. Het enige verschil is de manier waarop ze worden bereid.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 persoon

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren
  • zout
  • boter

Zo maak je roerei:

Engels roerei

  1. Zet een steelpan op het fornuis op middelhoog vuur.
  1. Klop de eieren los
  1. Voeg een beetje boter en zout toe aan een steelpan
  1. Voeg de eieren toe aan de pan
  1. Roer een beetje in de pan met een spatel zodat het niet aanbrandt
  1. Haal de pan van het vuur als de eieren bijna gaar zijn. Vanaf hier zullen ze verder garen in de pan
  1. Pureer de eieren in een 'kant' van de pan zodat ze niet aanbranden.
  1. Serveer op een stuk geroosterd brood

Frans roerei

  1. Kook water in een steelpan voor een waterbad
  1. Klop de eieren los in een kom
  1. Plaats de kom met de eieren in het waterbad
  1. Kook de eieren - au bain-marie - vanaf hier op zeer laag vuur
  1. Na ongeveer 6 minuten veranderen de eieren in een fijne massa
  1. Voeg een paar klontjes boter toe aan het eimengsel
  1. Nu lijkt het op roerei - alleen meer vloeibaar
  1. Serveer op een stuk toast

Amerikaans roerei

  1. Klop eieren met een beetje zout in een kom
  1. Doe een klontje boter in een hete koekenpan en voeg de eieren toe als de boter borrelt
  1. Al snel zullen de eieren beginnen te stollen
  1. Haal een spatel door het mengsel in een kriskraspatroon - zodat het ene deel van het mengsel steeds op het andere deel van het mengsel komt te liggen
  1. Nu zien de eieren er heerlijk en uitnodigend uit
  1. Serveer op een stuk toast

Bekijk in de onderstaande video hoe je de drie soorten roerei maakt.