Opskrift på hjemmelavet granola
© Tia Borgsmidt

Zo eenvoudig maak je zelf een heerlijke en gezonde granola

Een zoete mix van granen, zaden, pitten en ander lekkers. Perfect bovenop een smoothie bowl, yoghurt of skyr.

Zelfgemaakte granola

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

  • 50 g grofgerolde havervlokken
  • 50 g gerst- of speltvlokken
  • 50 g zaden, bijv. een mengsel van chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • 100 g honing
  • 50 g rozijnen
  • 50 g noten, bijv. walnoten, hazelnoten en amandelen
  • 50 g kokosvlokken

Zo maak je de granola

  1. Verwarm de over voor op 175°.
  1. Mix de havervlokken met de gerste of spelt, zaden en kaneel, en verdeel de mix op een bakplaat met bakpapier.
  1. Sprenkel de honing er zo goed mogelijk over.
  1. Bak de muesli voor 15-20 minuten, totdat het goudbruin is. Roer het tussendoor zodat de honing zich verdeelt.
  1. Laat het mengsel afkoelen voordat je het mengt met rozijnen, gehakte noten en kokosvlokken.
  1. Bewaar granola in een pot met een goed sluitend deksel.

Granola smaakt heerlijk op yoghurt of skyr, maar is ook verrukkelijk op een smoothie. Probeer eens deze groene smoothie.

Lees het hele artikel