Aardappelwafel met ei, garnalen en daslookmayonaise
Een knapperige, zelfgebakken wafel is de perfecte bodem voor een gepocheerd ei en garnalen.
Door
Gitte Heidi Rasmussen
— 14. juni 2024
Aardappelwafel met ei, garnalen en daslookmayonaise
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Wafel
66
g
tarwebloem
10
g
maismeel
⅓
tl
bakpoeder
¼
tl
bakingsoda
½
eieren (s/m)
3 1/2 dl karnemelk
¼
dl
olie
50
g
geraspte aardappel
33
g
mayonaise
⅓
grote handvol daslook
⅓
mespuntje citroenrasp
zout en peper
Beleg
2
eieren
daslook
100
g
garnalen
dille
kervel
Zo maak je de wafel
Meng bloem, maismeel, bakpoeder en baking soda.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Voeg eidooiers, karnemelk en olie toe aan de droge ingrediënten en klop er een glad beslag van.
Spatel de eiwitten en aardappel erdoor.
Giet wat beslag in een wafelijzer met antiaanbaklaag en bak in totaal zes knapperige, goudbruine wafels.
Maak met de helft van de mayonaise en de daslook in een multihakker een romige groene dressing. Meng de rest van de mayonaise erdoor en breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
Breng een pan water aan de kook en voeg 1 tl azijn en wat zout toe.
Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek de eieren erboven.
Laat de eieren ca.3 minuten zachtjes koken.
Verwarm de wafels vlak voor je ze serveert. Leg op elk bord een wafel, een gepocheerd ei en wat extra daslook. Verdeel de garnalen erover.
Schep er wat daslookmayonaise op en garneer het gerecht met dille en kervel.
Bekijk hier hoe je eenvoudig een perfect gepocheerd ei maakt, zonder ingewikkelde tornado-technieken.