Aardappelwafel
© Stine Christiansen

Aardappelwafel met ei, garnalen en daslookmayonaise

Een knapperige, zelfgebakken wafel is de perfecte bodem voor een gepocheerd ei en garnalen.

Aardappelwafel met ei, garnalen en daslookmayonaise

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Wafel

  • 66 g tarwebloem
  • 10 g maismeel
  • ⅓ tl bakpoeder
  • ¼ tl bakingsoda
  • ½ eieren (s/m)
  • 3 1/2 dl karnemelk
  • ¼ dl olie
  • 50 g geraspte aardappel
  • 33 g mayonaise
  • grote handvol daslook
  • mespuntje citroenrasp
  • zout en peper

Beleg

  • 2 eieren
  • daslook
  • 100 g garnalen
  • dille
  • kervel

Zo maak je de wafel

  • Meng bloem, maismeel, bakpoeder en baking soda.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  • Voeg eidooiers, karnemelk en olie toe aan de droge ingrediënten en klop er een glad beslag van.
  • Spatel de eiwitten en aardappel erdoor.
  • Giet wat beslag in een wafelijzer met antiaanbaklaag en bak in totaal zes knapperige, goudbruine wafels.
  • Maak met de helft van de mayonaise en de daslook in een multihakker een romige groene dressing. Meng de rest van de mayonaise erdoor en breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  • Breng een pan water aan de kook en voeg 1 tl azijn en wat zout toe.
  • Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek de eieren erboven.
  • Laat de eieren ca.3 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de wafels vlak voor je ze serveert. Leg op elk bord een wafel, een gepocheerd ei en wat extra daslook. Verdeel de garnalen erover.
  • Schep er wat daslookmayonaise op en garneer het gerecht met dille en kervel.

Bekijk hier hoe je eenvoudig een perfect gepocheerd ei maakt, zonder ingewikkelde tornado-technieken.