© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt Diner Vichyssoise met gekarameliseerde ui Een kommetje winterse soep is een heerlijk eerste gerechtje op een gure dag. Serveer de soep met gekarameliseerde ui en verse kruiden. Door Lone Kjær — 09. maart 2024 Vichyssoise met gekarameliseerde ui Een romige soep van prei, aardappelen en groentebouillon. Serveer de soep met gekarameliseerde uien en verse kruiden. Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Vichyssoise 1½ grote peren 150 g aardappels ½ uit 1 el olijfolie 4 dl groentebouillon ½ laurierblaadje 1 takjes tijm 1 dl slagroom zoutvlokken en peper Gekarameliseerde ui 1 sjalotten ½ rode ui 12 g boter ½ el bruine basterdsuiker Erbij verse tijm (of eventueel peterselie) ½ zuurdesemstokbrood Zo maak je het Vichyssoise Snijd de preien in ringen en was ze goed. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de prei, aardappel en ui op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Giet de bouillon erbij en voeg het laurierblad en de takjes tijm toe. Laat ca. 20 minuten sudderen met het deksel op de pan, tot de groenten zacht zijn. Haal laurier en tijm eruit en pureer de soep. Voeg de slagroom toe en warm even door. Breng op smaak met zoutvlokken en peper. Gekarameliseerde ui Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in een koekenpan en bak de uien op matig vuur tot ze bruin kleuren. Voeg de basterdsuiker toe en laat de ui karamelliseren. Serveren Schep de soep in kommen en garneer met ui en tijm. Geef er sneetjes stokbrood bij. Verwante artikelen Diner Reebok met geplette nieuwe aardappels Diner Lamsrack met doperwten à la Française, rodewijnglacé en nieuwe aardappels Diner Kalfshaas met groenten en mosterdcrème Diner Pittige wortelsoep met appelcrunch Diner Knolselderijpuree met spicy uien en brosse bietenchips Diner Gebakken heek met venkel en kruidensabayon