© Colourbox

Ingenieuze kooktruc: Zo voorkom je verspilling voor een klein beetje verse citroensap

Als je een paar druppels citroensap nodig hebt op je vis, avocado of in je cocktail, is het voor de hand liggend om een schijfje van de citroen te snijden. Maar als je een van die mensen bent, die achteraf met een halve slappe citroen in de koelkast zit, volg dan dit advies op.

Natuurlijk is er citroensap uit van die kleine flesjes. Maar sap direct van de vrucht is toch... verser, gezonder?

Welk argument je ook aandraagt, het flesje is in veel opzichten een slimmer alternatief als je maar een paar druppels nodig hebt.

Hoewel, de smaak van sap uit een flesje kan toch echt niet opwegen tegen dat van een verse citroen.

Maar daar staat weer tegenover: geknoei en vieze vingers, eventueel een marmeren aanrechtblad waar geen citroensap op gemorst mag worden of het risico van sap in je ogen.

Gelukkig! Daar is een oplossing voor!

En alles wat je nodig hebt, is een citroen en een dikke naald, bijvoorbeeld een vleesnaald.

Masseren, gaatje prikken, drukken

De truc is zowel slim als makkelijk.

Masseer je citroen, prik de onderkant in met je vleesnaald en geef er een flinke draai aan. Daarna kun je het verse sap uitpersen op precies dezelfde manier als uit een flesje.

Alleen met beter, vers sap!

Op Instagram is de hack viraal gegaan en betrokken gebruikers delen meer tips om de methode te verbeteren: Geef de citroen een paar rolletjes op tafel of leg hem 10 seconden in de magnetron voordat je erin prikt. Dit zou het nog makkelijker moeten maken om het sap eruit te persen.

Zie de methode hieronder in actie:

Lees het hele artikel