© Anders Schønnemann

Pizza met rode biet, ricotta en amandelen

Voeg een beetje rode biet toe aan je pizzadeeg voor een roodachtige en meer rustieke pizza en top af met ricotta, gekarameliseerde rode uien en gezouten amandelen.

Pizza met rode biet, ricotta en amandelen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Dit heb je nodig

  • 100 g rode biet
  • 1¼ dl water
  • 10 g verse gist
  • 1 tl zout
  • 100 g volkoren durum bloem
  • 62 g Italiaanse tarwebloem (tipo 00)
  • 100 g ricotta
  • ½ tl zout
  • 1 stuks rode ui
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • olijfolie om pizzabodem mee te bestrijken
  • takje rozemarijn
  • 25 g gezouten amandelen

Zo maak je de pizza

  1. Schil de bieten en rasp ze op de grove kant van een rasp.
  1. Giet het water in een kom en los de gist erin op. Voeg de bieten en het zout toe en kneed het volkoren durummeel en vervolgens het tarwemeel door het deeg.
  1. Kneed tot het deeg soepel en plooibaar is.
  1. Dek het deeg af en laat het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.
  1. Rol het deeg op een met bloem bestoven plank.
  1. Verdeel in vier stukken en rol elk stuk deeg dun uit.
  1. Leg de pizza's op bakplaten bekleed met bakpapier.
  1. Meng de ricotta met zout. Snijd de uien in ringen en fruit ze in de olijfolie tot ze doorschijnend zijn. Bestrooi met suiker en roer tot de uien licht karameliseren.
  1. Bestrijk de pizzabodems met olijfolie en bedek ze met ricotta en uien.
  1. Bestrooi met gehakte rozemarijn en gehakte gezouten amandelen.
  1. Bak de pizza's in een voorverwarmde oven op 250° gedurende ongeveer 12 min.

TIP Nadat het deeg in een rol is gerold, kan het in huishoudfolie worden gewikkeld en in de koelkast worden bewaard, waar het een paar dagen goed blijft.