Voeg een beetje rode biet toe aan je pizzadeeg voor een roodachtige en meer rustieke pizza en top af met ricotta, gekarameliseerde rode uien en gezouten amandelen.
Door
Lone Kjær
— 01. februari 2024
Pizza met rode biet, ricotta en amandelen
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Dit heb je nodig
100
g
rode biet
1¼
dl
water
10
g
verse gist
1
tl
zout
100
g
volkoren durum bloem
62
g
Italiaanse tarwebloem (tipo 00)
100
g
ricotta
½
tl
zout
1
stuks
rode ui
½
el
olijfolie
1
tl
suiker
olijfolie om pizzabodem mee te bestrijken
2½
takje rozemarijn
25
g
gezouten amandelen
Zo maak je de pizza
Schil de bieten en rasp ze op de grove kant van een rasp.
Giet het water in een kom en los de gist erin op. Voeg de bieten en het zout toe en kneed het volkoren durummeel en vervolgens het tarwemeel door het deeg.
Kneed tot het deeg soepel en plooibaar is.
Dek het deeg af en laat het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank.
Verdeel in vier stukken en rol elk stuk deeg dun uit.
Leg de pizza's op bakplaten bekleed met bakpapier.
Meng de ricotta met zout. Snijd de uien in ringen en fruit ze in de olijfolie tot ze doorschijnend zijn. Bestrooi met suiker en roer tot de uien licht karameliseren.
Bestrijk de pizzabodems met olijfolie en bedek ze met ricotta en uien.
Bestrooi met gehakte rozemarijn en gehakte gezouten amandelen.
Bak de pizza's in een voorverwarmde oven op 250° gedurende ongeveer 12 min.
TIP Nadat het deeg in een rol is gerold, kan het in huishoudfolie worden gewikkeld en in de koelkast worden bewaard, waar het een paar dagen goed blijft.