© Styling: Lone Kjær, Foto’s: Tia Borgsmidt

Ricottacrème met gekaramelliseerde ui

Het eerste hapje is een zachte ricottacrème met geitenkaas en zoete gebakken uien. Eet het zo of met een sneetje in boter gebakken roggebrood.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Gekaramelliseerde ui

  • 133 g gemengde uien, bv. rode en gele uien en sjalotten
  • ½ el olijfolie
  • ⅓ el balsamicoazijn
  • ⅓ el bruine basterdsuiker

Ricottacrème

  • 83 g ricotta
  • ¾ el crème fraîche
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 33 g zachte geitenkaas
  • zoutvlokken en peper

Serveren

  • olijfolie
  • zoutvlokken en peper
  • bakje tuinkers

Hier is hoe je het doet

Gekaramelliseerde ui

  1. Pel de uien en snijd ze afhankelijk van de grootte in tweeën of vieren.
  1. Meng olijfolie, balsamicoazijn en basterdsuiker door de uien en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Bak de uien ca. 20 minuten op 180 oC.

Ricottacrème

  1. Doe de ricotta in een kom en roer hem zacht met de crème fraîche en de citroenrasp.
  1. Doe de geitenkaas in een andere kom en prak hem met een vork.
  1. Roer de geitenkaas door de ricottacrème en breng op smaak met zoutvlokken en peper.

Serveren

  1. Schep de ricottacrème op bordjes en leg de uien erop.
  1. Druppel er olijfolie over en bestrooi met zoutvlokken en peper.
  1. Garneer met tuinkers.