© Styling: Lone Kjær, Foto’s: Tia Borgsmidt Eten Ricottacrème met gekaramelliseerde ui Het eerste hapje is een zachte ricottacrème met geitenkaas en zoete gebakken uien. Eet het zo of met een sneetje in boter gebakken roggebrood. Door Lone Kjær — 13. april 2023 Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Gekaramelliseerde ui 133 g gemengde uien, bv. rode en gele uien en sjalotten ½ el olijfolie ⅓ el balsamicoazijn ⅓ el bruine basterdsuiker Ricottacrème 83 g ricotta ¾ el crème fraîche rasp van 1 biologische citroen 33 g zachte geitenkaas zoutvlokken en peper Serveren olijfolie zoutvlokken en peper ⅓ bakje tuinkers Hier is hoe je het doet Gekaramelliseerde ui Pel de uien en snijd ze afhankelijk van de grootte in tweeën of vieren. Meng olijfolie, balsamicoazijn en basterdsuiker door de uien en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de uien ca. 20 minuten op 180 oC. Ricottacrème Doe de ricotta in een kom en roer hem zacht met de crème fraîche en de citroenrasp. Doe de geitenkaas in een andere kom en prak hem met een vork. Roer de geitenkaas door de ricottacrème en breng op smaak met zoutvlokken en peper. Serveren Schep de ricottacrème op bordjes en leg de uien erop. Druppel er olijfolie over en bestrooi met zoutvlokken en peper. Garneer met tuinkers. Verwante artikelen Eten Geroosterde wortelgroenten met citroensaus, parmezaan en boekweit Eten Champagne en hartige olijvenbiscotti met rozenmarijn Lunch Gemarineerde haring, preicrème en tuinkers Diner Gestoomde kabeljauw met crudité, dilleolie en mosterd-dillesaus Lunch Procureur met mosterdcrème en ingelegde rabarber Kerstrecepten 1 deeg, 4 verschillende koekjes