© Maja Karen

Deze mooie badkamer ademt rust en alledaagse luxe

Dit huis van 820 m² ten noorden van Kopenhagen telt zes badkamers, die allemaal een bezoekje waard zijn – vooral die in het souterrain.

Mekka van het minimalisme

In het souterrain van een groot huis ten noorden van Kopenhagen bevindt zich een heerlijke plek. De badkamer is een prachtig voorbeeld van minimalistische verfijning, waarbij de schoonheid in de eenvoud zit. De diverse grijstinten creëren een rustige basis.

Ook de bergruimte is stijlvol in de vorm van een witte kast ontworpen door Matrikula Studio. Achter de deuren bevinden zich opladers voor je telefoon en andere apparaten.

© Maja Karen

Alledaagse luxe

Een badkamer is alledaagse luxe, een plek waar je tot jezelf kunt komen. Het is de eerste plek waar je naartoe gaat als je opstaat, en hier eindig je de dag voor je naar bed gaat. Het is een ruimte die alomtegenwoordig is ons leven, en daarom ligt het eigenlijk voor de hand om er iets bijzonders van te maken.

Dit huis van 820 m² ten noorden van Kopenhagen telt zes badkamers, die allemaal een bezoekje waard zijn. Maar vooral de badkamer in het souterrain ademt een heerlijke rust. Want hier is aandacht besteed aan elk detail, en dat ervaar je.

Lees ook:

Als je de badkamer in het souterrain binnenkomt, is het alsof je een toevluchtsoord of kuuroord betreedt. Dankzij de ronde bogen en de grijze tinten hangt er een bijna sacrale sfeer. De rode draad in de badkamers in dit huis komt van de stijl van Matrikula Studio, die draait om eenvoud en de rust die daarmee gepaard gaat. Zelf beschrijft het gezin het simpelweg als goede smaak die past bij hun eigen smaak. En ze vinden het geweldig dat architecten en ontwerpers functionaliteit en moderniteit in hun interieur hebben geïntegreerd op een ongekend decoratief, geavanceerd niveau.

© Maja Karen

Ambachtelijkheid en mooie detaillering

Dat is het werk van ontwerpbureau Matrikula Studio. Vaste elementen zijn ambachtelijkheid en degelijke materialen, maar ook allerlei subtiele details die je ofwel direct ziet, ofwel ervaart met je andere zintuigen.

De minimalistische badkamer oogt misschien simpel, maar er zit veel raffinement in het samenspel tussen contrasten. Zoals de gespatelde wanden versus het glanzende cement op de vloer, de boog versus de strakke lijnen en de manier waarop er is gespeeld met de natuurlijke grijsdifferentiaties van de materialen.

Zo is er een badkamer gecreëerd vol ascese, rust, moderniteit en ingetogen luxe.