© Getty Images

Voorkom rommel in de keuken met deze 3 tips

Het kan moeilijk zijn om je keuken netjes te houden omdat hij constant in gebruik is. Wij helpen je om je keuken beter te organiseren en de ruimte beter te benutten.

© Getty Images

Organiseren, organiseren en nog eens organiseren

Door je keuken te organiseren, ziet deze er veel overzichtelijker uit en vind je ook makkelijker de weg als je in je keuken bezig bent.

Koop een aantal bakjes die in je keukenlades en -kastjes passen en vul deze met meel, suiker, rijst en andere droogwaren. Dan heb je geen open zakken met droogwaren meer in de lade, en je hebt ook een beter overzicht over wat je in elke lade bewaart.

Belangrijk hierbij is dat je niet te veel droogwaren in voorraad hebt. Koop pas een nieuwe zak als je de huidige in de bak hebt gedaan. Zo voorkom je ook dat de producten de houdbaarheidsdatum overschrijden.

© Niklas Hart

Zoek alternatieve opbergmogelijkheden

Om orde in de keuken te scheppen, is het belangrijk dat er niet te veel spullen staan. Het is zaak om een plek te vinden voor alle overbodige voorwerpen.

Het kan daarom een goed idee zijn om te zoeken naar alternatieve opbergmogelijkheden. In veel keukens kan het bijvoorbeeld zinvol zijn om in de hoogte in te richten, met bijvoorbeeld een smalle hoge kast die van vloer tot plafond reikt. Met een smalle hoge kast krijgt je keuken een luchtige uitstraling.

Bovendien is het in veel keukens ook mogelijk om de ruimte boven de keukenkastjes te gebruiken om spullen te bewaren. Het is wel belangrijk dat je geen rommel bovenop de keukenkastjes zet, maar dat het er overzichtelijk en geordend uitziet. Zet eventueel een paar manden of voorraadbakken boven op de kast om droogwaren, conserven, keukenrollen en dergelijke in op te bergen.

Lees ook:

© Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Zoek handige oplossingen

Er zijn een heleboel handige hulpmiddelen om je keuken op orde te houden.

Zoiets eenvoudigs als een dekselhouder is goud waard in je pannenkast. Daarmee kun je de pannendeksels op grootte ordenen, in plaats van ze willekeurig in de kast bij de pannen te leggen.

Hetzelfde geldt voor de bestekbakken voor in de lades, om je bestek en keukengerei te ordenen, zodat je veel gemakkelijker precies kunt vinden wat je nodig hebt.

Er zijn ook veel handige mesinzetten voor je keukenlades verkrijgbaar, waarin je je messen op een praktische en veilige manier kunt opbergen, zodat je geen messenblok op je aanrecht hoeft te hebben.

Er zijn veel slimme en ruimtebesparende hulpmiddelen voor de keuken, die je helpen alles te organiseren en op orde te houden. Zo kun je direct aan de slag