Bespaar vloeroppervlak en creëer opbergruimte met deze populaire trend

Inbouwmeubels nog nooit zo’n grote hit geweest. Wij inspireren je met mooi, op maat gemaakt meubilair voor je huis.

Over deze trend

Met inbouwmeubels bespaar je ruimte en creëer je tegelijkertijd praktische opbergruimte of gezellige hoekjes in je huis.

Veel mensen hebben deze trend al omarmd en hun eigen inbouwmeubels van bijvoorbeeld Ikea-elementen gemaakt. Maar ingebouwd meubilair krijgt ook steeds vaker een plek in de wereld van design en architectuur, bij een verbouwing of als er nieuwe huizen gebouwd worden.

We hebben een selectie van slimme en vooral mooie inbouwmeubels gemaakt, die duidelijk laten zien waarom deze trend een blijvertje is.

Benut een blinde deur

Bespaar tijd, moeite en geld door planken in een oude deuropening te plaatsen in plaats van die volledig af te dichten.

Je hebt alleen een plaat hout nodig als achterkant en een paar planken, en dan heb je een ingebouwde kast waar je mooie spulletjes in kunt zetten of speelgoed in kunt bewaren, zoals je hier ziet.

Als je een natuurlijke verbinding wilt creëren met de ruimte aan de andere kant, dan kun je de plaat aan de achterzijde ook weglaten en alleen planken monteren, zodat je nog steeds door de deuropening heen kunt kijken. De inbouwkast fungeert dan als een soort slimme ruimtescheider.

Bespaar ruimte met een inbouwkast

Met deze mooie inbouwkast maak je echt gebruik van de hoogte van de ruimte en creëer je een heleboel praktische opbergruimte.

De mooie kast gaat op een natuurlijke manier op in de ruimte, doordat hij de vorm van de kamer volgt. Hier is er ook voor gekozen om een elegante nis in de kast te maken, die als opbergruimte of zitplaats kan dienen. Je kunt er ook een kledingroede in bevestigen, waaraan je je kleding voor de volgende dag alvast klaarhangt.

Praktische en mooie boekenkast

Hier is een uitsparing in de muur ingericht met een elegante boekenkast, die tegelijkertijd een unieke wanddecoratie vormt.

De boekenkast heeft open schappen, waarin je boeken en mooie accessoires kunt neerzetten, en afgesloten compartimenten waar je je rommel in kwijt kunt. De kast heeft ook nog een klein ingebouwd bankje, dat een fijne leesplek is.

Maak je aanrecht vrij met ingebouwde schappen

Opbergruimte heb je nooit genoeg in de keuken, en juist daarom zijn deze ingebouwde schappen briljant.

Hoewel je er natuurlijk niet al je spullen op kwijt kunt, is het toch een mooie manier om je lievelingsservies uit te stallen en zo je keuken een persoonlijke, huiselijke touch te geven.

Bovendien vormen de ingebouwde houten schappen een mooi contrast met de verder koele kleuren en materialen in de keuken.

Lees ook:

Vakkenkast van muur tot muur

De populaire wandvullende vakkenkast creëren in iedere kamer een bijzondere sfeer. Juist omdat de kast van muur tot muur loopt, lijkt het alsof hij ingebouwd is, waardoor hij minder dominant aanwezig is in de ruimte.

Buiten dat je er veel in kwijt kunt, is zo’n vakkenkast ook een goed alternatief voor een fotowand of kunstwerk, omdat je er van alles in kunt zetten, van boeken tot mooie accessoires. Hiermee kun je de ruimte, net als met kunst, een bepaalde stijl meegeven.

Een gezellige ontmoetingsplek

Niets is zo sfeervol als een alkoof, waar je met het hele gezin spelletjes kunt doen of verhaaltjes voor het slapengaan kunt lezen. Om het nog knusser te maken, kun je er lekker veel kussens en dekens neerleggen en misschien nog een lamp ophangen.

Een bonus is dat de alkoof ook dienst kan doen als logeerbed, waardoor je niet op zoek hoeft naar ruimte voor een slaapbank of een extra bed.

Een multifunctioneel inbouwmeubel

Waarom zou je niet die zee aan ruimte bij een grote raampartij benutten en er een combinatie van een bank en opbergmeubel bouwen, zoals hier is gedaan?

Dit mooie inbouwmeubel fungeert als een gezellige lees- en rustplek en heeft ook ingebouwde planken, waarop je boeken en andere kleine dingetjes kunt neerzetten.

Ingebouwd bed met enorm veel opbergruimte

Heb je weinig plek in je slaapkamer, dan is dit misschien een idee. Hier is van een paar klassieke Ikea-ladekasten een ingebouwd bed gemaakt.

Met deze handige oplossing creëer je een heleboel bergruimte onder je bed. Tegelijkertijd geeft het verhoogde bed de hele ruimte een unieke uitstraling.

Strakke, elegante oplossing voor de badkamer

Deze inbouwnis oogt een stuk strakker en eleganter dan het klassieke metalen doucherekje.

Met een inbouwnis creëer je een zachte, discrete overgang, die ook heel praktisch is: je kunt hem groot genoeg maken voor al je doucheproducten zonder dat hij verder veel ruimte inneemt.