​​De nieuwste kunsttrend valt op in je interieur, maar wordt nooit schreeuwerig

Deze trend is echt ontploft op Instagram.

Over de trend

Sobere kunstwerken in één kleur zijn al langer populair in het klassieke minimalistische interieur, waarin eenvoud en zorgvuldig gekozen kleurnuances een must zijn. Die trend heeft nu een bijzondere twist gekregen: de ingetogen kunstwerken krijgen reliëf, wat ze levendiger maakt.

Steeds meer mensen richten hun huis in met kunstwerken in één kleur, waarbij de nadruk ligt op de structuur. De kunstwerken krijgen zo een bijna driedimensionaal effect.

Structuur en effecten

Afhankelijk van het kunstwerk kan het reliëf gecreëerd worden met het populaire PU-schuim of door simpelweg meerdere lagen over elkaar aan te brengen of materialen in verschillende diktes te gebruiken.

Gemeenschappelijke kenmerken

De eenvoudige maar opvallende kunstwerken hebben met elkaar gemeen dat ze in één kleur uitgevoerd zijn, plus de dominante structuren die het driedimensionale effect creëren.

Lees ook:

Minimalisme krijgt tegenspel

Dankzij de sobere, zachte kleurtinten behouden de kunstwerken hun minimalistische uitstraling, terwijl de structuren als tegenhanger van het minimalisme fungeren en de kunstwerken als het ware uit de muur laten komen, het interieur in.