Entree gang met spiegel
© Steffen Stamp

Zo laat je je entree er groter uitzien

Geef je kleine entree een ruimere aanblik met deze 5 eenvoudige tips.

25 maart 2020

Misleid het oog met spiegels

Je kunt de entree groter laten lijken door spiegels op te hangen. Die reflecteren het licht dat de entree binnen valt en weerkaatsen de ruimte, waardoor de illusie ontstaat dat die groter is. Hang ook weer niet te veel spiegels op, want dat kan verwarrend werken.

Ellos Tina ronde spiegel zwarte rand
Ellos Tina spiegel © Ellos

Kies precies het juiste licht

Denk goed na over de verlichting in de entree, want die is bepalend voor hoe groot de ruimte aandoet. Zorg ervoor dat de hele entree verlicht wordt – als het donker is of het licht in het midden is geconcentreerd, oogt de entree kleiner. Spots kunnen bijvoorbeeld effectief zijn. 

Ellos Arezzo spotjes zwart rails
Ellos Arezzo rails met spotlampen © Ellos

Vermijd donkere verf

Je kunt donkere wanden en vloeren in een kleine entree het beste vermijden, want daardoor lijkt de ruimte kleiner. Ook voor grotere meubels, zoals kasten, kun je het beste een lichte tint kiezen, zodat ze niet te zwaar en log ogen. Het is wel een goed idee om een paar kleine meubels of andere kleine voorwerpen in een donkere kleur te houden, om contrast te creëren. 

Smalle lichte gang met boekenkast
Een smalle gang wordt ruimtelijker met veel lichte kleuren © Getty Images

Denk slim en smal

In een kleine entree moeten de meubels niet te groot zijn. Ga voor smalle meubels, zoals een smal schoenenrek of smalle schappen. Die hebben verrassend veel bergruimte en vormen een slimme manier om schoenen en andere kleine spullen op te bergen. 

Hübsch schoenenkast van hout
Hübsch schoenenkast © Hübsch

Maak gebruik van de hoogte

Als je de hoogte in een kleine entree benut, ontstaat er heel veel bergruimte. Breng op één wand bijvoorbeeld over de hele hoogte schappen aan. Houd wel een paar wanden vrij, zonder schappen, spiegels, lijsten en dergelijke, want dat geeft ruimtelijkheid.

ikea algot systeem in gang
IKEA'S ALGOT systeem biedt vele mogelijkheden © IKEA