© Tia Borgsmidt

Witte glühwein met amandelen

Zelf glühwein maken is niet moeilijk, en smaakt nog lekkerder ook.

Witte glühwein met amandelen

Een makkelijke, kruidige essence gecombineerd met witte wijn en calvados staat garant voor een fijne kerstsfeer. Je kunt de essence ruim van tevoren maken, want hoe langer hij staat, hoe lekkerder hij wordt.

Dit heb je nodig:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Kruidige essence

  • 50 g rietsuiker
  • ½ dl water
  • rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 1 kaneelstokjes
  • 1 stuks steranijs
  • kruidnagels

Witte glühwein

  • ½ portie kruidige essence
  • ½ fles witte wijn
  • 25 g rozijnen
  • 25 g witte amandelen
  • calvados

Zo ga je te werk:

Kruidige essence

  1. Doe rietsuiker, water, sinaasappelrasp en de specerijen in een pan en kook het mengsel enkele minuten.
  1. Laat het minstens 30 minuten trekken, maar liefst langer, bijvoorbeeld tot de volgende dag.

Witte glühwein

  1. Voeg de witte wijn, rozijnen en amandelen aan de essence toe en verwarm het mengsel.
  1. Breng de glühwein op smaak met calvados.

Lees ook: