Zelf glühwein maken is niet moeilijk, en smaakt nog lekkerder ook.
Door
Lone Kjær
— 01. december 2021
Witte glühwein met amandelen
Een makkelijke, kruidige essence gecombineerd met witte wijn en calvados staat garant voor een fijne kerstsfeer. Je kunt de essence ruim van tevoren maken, want hoe langer hij staat, hoe lekkerder hij wordt.
Dit heb je nodig:
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Kruidige essence
50
g
rietsuiker
½
dl
water
rasp van 1 biologische sinaasappel
1
kaneelstokjes
1
stuks steranijs
2½
kruidnagels
Witte glühwein
½
portie kruidige essence
½
fles witte wijn
25
g
rozijnen
25
g
witte amandelen
calvados
Zo ga je te werk:
Kruidige essence
Doe rietsuiker, water, sinaasappelrasp en de specerijen in een pan en kook het mengsel enkele minuten.
Laat het minstens 30 minuten trekken, maar liefst langer, bijvoorbeeld tot de volgende dag.
Witte glühwein
Voeg de witte wijn, rozijnen en amandelen aan de essence toe en verwarm het mengsel.