Fritz Hansen nieuwe showroom Duitsland
© Fritz Hansen

FRITZ HANSEN opent showroom in München

Op 30 juni 2022 opende het Deense Fritz Hansen de deuren van zijn gloednieuwe showroom in München, Duitsland. Het pand van 480 m2 betreft een voormalige tinsmederij, middenin het historische centrum.

Historische sfeer

De gloednieuwe showroom van Fritz Hansen in München is gevestigd in een 480 m2 groot, classicistische gebouw, gunstig gelegen in het historische centrum. Omdat de geschiedenis van het pand teruggaat tot 1768, is er tijdens de restauratie extra aandacht besteed aan het behouden van de historische sfeer en zijn er verschillende elementen bewaard gebleven van de voormalige tinsmederij. De ruimte biedt inspiratie en verwijst naar de duurzaamheid van kwaliteit en vakmanschap voor architecten, ontwerpers en partners.

Fritz Hansen München
© Fritz Hansen

Experience lab

De nieuwe showroom biedt verschillende interactieve ruimtes die zijn ingericht met een selectie van iconische stukken, waaronder Arne Jacobsens Egg™, Swan™ en Series 7™. Een lounge van Poul Kjærholm, een selectie verlichting waaronder KAISER idell, Caravaggio™ en Concert™, Skagerak buitenmeubilair en nog veel meer eigentijdse stukken.

Daarnaast toont een tijdlijn de 150-jarige geschiedenis van Fritz Hansen en een Experience Lab het vakmanschap dat komt kijken bij het maken van de iconen van Fritz Hansen. Ongemonteerde elementen, stofmonsters en materialen achter meesterwerken als de PK22™ Wicker en Series 7™ stoelen worden tentoongesteld, zodat gasten ermee in aanraking kunnen komen en de kwaliteit achter Fritz Hansen kunnen ervaren.

Fritz Hansen München
© Fritz Hansen

De showroom

'Onze showroom in München is een veelgevraagde bron voor lokale architecten, ontwerpers en partners om de iconische designstukken in een speciale Fritz Hansen-ruimte te ervaren', vertelt Michael Groth, Head of DACH, van Fritz Hansen.

De showroom van Fritz Hansen is gevestigd aan de Damenstiftsraße 6, 80331 München, Duitsland en is geopend op 30 juni 2022. Toegang tot de showroom is alleen op afspraak.

Fritz Hansen nieuwe showroom Duitsland
© Fritz Hansen