© Tia Borgsmidt

Rabarbersap, met een fijne twist!

In Scandinavië zijn ze gek op rabarber. Je kunt het er vinden in gebak en compotes, maar ook als sap. Het is zoet en zurig, maar nooit té heftig. Hier vind je een mooi basis receptuur voor rabarbersap met een twist!

1 juli 2020

Heerlijk als verkoelende limonade, maar ook heel leuk als basis voor onze rabarbercosmopolitan


Circa 1 liter

  • 500 g rabarber, harde stukken en blad verwijderd
  • 250 g frambozen
  • 250 g aardbeien
  • 2 limoenen
  • 500 g rietsuiker
  • 1 l water


Was de rabarberstengels en snijd ze in stukjes. Was het rode fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de limoenen in plakjes.

Doe de rabarber, frambozen, aardbeien, limoenen en rietsuiker in een pan en giet er water over.

Kook het ca. 30 min. op laag vuur. Laat het sap een paar uur staan en breng het dan op smaak tot het de juiste zoet-zuurbalans heeft.

Zeef het sap door een doek en giet het in een fles. Bewaar het in de koelkast en verdun het naar smaak. 


TIP Vries sap dat over is in kleinere porties in voor later gebruik.