Een karaf limonade doet het altijd goed op een warme, zonnige dag. Het is makkelijk te maken, verfrissend, smaakt heerlijk en ziet er leuk uit op tafel.

Bruiswaterlimonade uit de Quooker CUBE

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om lekkere, verse limonade te maken. En als je er bruiswater bij schenkt, krijgt het drankje een lichte, dorstlessende twist. Met de Quooker CUBE tap je snel ijskoud bruisend water uit de kraan en zet je je gasten in een mum van tijd een sprankelend zomerdrankje voor.

Dit zijn drie recepten voor eenvoudige gekoelde bruiswaterlimonades die je makkelijk zelf maakt en waar je gegarandeerd mee scoort op een warme zomerdag.

© Quooker

Limonade met limoen en gember

6 personen

Ingrediënten:

  • 100 g verse gember
  • 3 dl versgeperst limoensap
  • 200 g suiker
  • 2 biologische limoenen
  • handvol ijsblokjes
  • 1½ liter bruiswater

Zo ga je te werk:

  1. Schil en rasp de gember en doe deze met het limoensap en de suiker in een kan.
  2. Laat het mengsel minstens een halfuur trekken.
  3. Roer tot de suiker is opgelost.
  4. Was de limoenen en snijd ze in schijfjes. Voeg ze met de ijsblokjes toe aan de kan.
  5. Schenk er bruiswater uit de Quooker bij en serveer direct.

Limonade met vlierbloesem en bessen

6 personen

Ingrediënten:

  • 3 dl vlierbloesemsiroop
  • 1½ l bruiswater
  • 125 g bosbessen of bramen

Zo ga je te werk:

  1. Schenk de vlierbloesemsiroop in een kan.
  2. Het bruisende water uit de Quooker toe.
  3. Doe de bessen in de kan ter garnering.
© Quooker

Mojitolimonade

6 personen

Ingrediënten

  • 250 g suiker
  • 1½ dl water
  • 1 bosje verse munt
  • 6-8 biologische limoenen
  • ijsblokjes
  • 1½ l bruiswater

Zo ga je te werk

  1. Breng suiker en water in een pannetje aan de kook. Haal de pan als de suiker is opgelost van het vuur en laat de siroop afkoelen in de koelkast.
  2. Was de muntblaadjes. Stamp een handvol munt in de vijzel fijn met 2 in parten gesneden limoenen.
  3. Doe dit in een grote kan en voeg 1 dl limoensap en 2 dl suikersiroop toe.
  4. Voeg ijsblokjes toe en vul aan met bruiswater uit de Quooker.
  5. Breng naar wens op smaak met meer suikersiroop of limoensap.
© Quooker